LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with NorwegianNorsk: (English below) En av mine favorittkokebøker er "Cake Days" fra Hummingbird Bakery. Jeg har allerede lagt ut flere utprøvde oppskrifter fra denne boken her på bloggen, og flere kommer til å følge....:) Denne gangen er det disse deilige kokosrutene med syltetøy jeg bare MÅTTE bake. Nam-Nam!!!!
English: One of my favourite cookbooks is "Cake Days" from the Hummingbird Bakery. I have already posted a few recipes from this book here on the blog that I have tried out successfully and more will follow....;) This time I just HAD TO bake these lovely coconut squares with jam. Yum-Yum!!!!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Bunnen / Base
30 g smør , romtemperert / 30 g butter at room temperature (1.1 oz)
180 g mel / 180 g plain flour (6.3 oz)
0,5 ts bakepulver / 0,5 tsp baking powder
50 g sukker / 50 g caster sugar (1.7 oz)
2 store eggeplommer / 2 large egg yolks
4 ts vann / 4 tsp water
Topping / Topping
180 g kokosmasse / 180 g desiccated coconut (6.3 oz)
180 g sukker / 180 g caster sugar (6.3 oz)
4 eggehviter / 4 egg whites
2 ss vann / 2 tbsp water
50 g mel / 50 g plain flour (1.7 oz)
*150-200 g jordbær- eller bringebærsyltetøy / **150-200 g strawberry- or raspberry jam (5.2 - 7 oz)
*Du kan også bruke annet syltetøy etter smak men jeg ville brukt "rødt" syltetøy. Jeg klarte ikke velge og brukte jordbær på halve kaken og bringebær på den andre halvdelen. Begge deler var like godt!
** You can also use another kind of jam, however I'd use "red" jam. I couldn't choose so I made half the cake with strawberry jam and the other half with raspberry jam. Both were as good as the other.
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Bunnen (Se steg-for-steg bilder under) Ha mel, smør og bakepulver i en bolle og bland godt med en elektrisk mikser til blandingen er kornete i konsistensen. Tilsett sukkeret og rør inn. Ha eggeplommer og vann i en liten bolle og miks dette med en gaffel e.l. og ha dette så i det tørre. Bland godt, først med mikseren, kna deretter godt sammen med hendene.
Smør en liten langpanne (ca. 20x30 cm) og press deigen jevnt ut i denne. Forstek ved 170 grader på midterste rille i 12-15 minutter til gyllen. La avkjøle helt før du har på toppingen. (Men la ovnen stå på for å steke videre etter at toppingen er tilsatt).
Topping
Bland kokosmasse, sukker og en av eggehvitene sammen med 2 ss vann i en kjele. Rør over svak varme i 3 minutter til sukkeret er oppløst og ingrediensene er en tykk pasta. Tilsett melet og fortsett å røre over svak varme i ytterligere 1 minutt. Ha over i en bolle og la avkjøle. Pisk de tre siste eggehvitene stive med en elektrisk mikser. Ha 1/3 av dette i kokospastaen og miks godt for å bli tynnere i konsistensen. Ha så i resten av eggehvitene og fold dette forsiktig inn med en slikkepott e.l. til godt blandet.
English:
For the Base:
(See step-by-step pictures below) Put flour, butter and baking powder in a blow and mix well using an electric mixer until the mixture resembles breadcrumbs. Add sugar and stir in. Put egg yolks and water in a small bowl, and whisk this together with a fork before pouring it into the bowl with the dry ingredients. Mix well, first using the mixer then knead lightly with your hands.
Grease a baking tray (approx. 20x30 cm / 8"x12") and press the dough out evenly in this. Bake at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) on the middle rack for approx. 12-15 minutes until golden. Allow to cool completely before adding the topping - but leave the oven on for cooking the sandwich bars when you've added the topping.
Spre syltetøyet jevnt over den avkjølte bunnen før du avslutter med kokostoppingen. Pass på at dette også blir jevnt. Stek på midterste rille ved 170 grader Celcius (340 degrees Fahrenheit) i 25-30 minutter eller til kokostoppingen er gyllen.
La kaken avkjøle helt i formen før du skjærer i serveringsstykker. De kan oppbevares godt tildekket i kjøleskap i noen dager.
For the Topping:
In a saucepan, mix together the coconut, sugar and one of the egg whites with 2 tbs water. Stir over low heat for 3 minutes or until the sugar has dissolved and all the ingredients come together and form a thick paste. Add the flour and continue to cook, stirring constantly, for a further minute. Tip into a large bowl and set aside to cool slightly. Using the electric whisk, whip the remaining 3 egg whites until stiff, then stir one-third into the coconut paste to loosen. Add the remaining whipped egg whites and fold in gently with a large metal spoon or spatula until incorporated.
Spread the jam evenly onto the cooled base, before addit the coconut-topping making sure this also is spread out evenly.
Bake on the middle rack at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) for 25-30 minutes or until the coconut-topping is golden brown.
Leave the cake to cool completely in the tin before cutting it into slices. You can keep them well covered in the fridge for a few days.
KJEMPEGODT!! / REAL YUMMY!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!