LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk: (English below) Marius fylte 12 år for en måneds tid siden, lurer på hvor de årene har blitt av....synes det var i går at han ble født jeg...Han har blitt en stor og herlig gutt! Verdens beste:) Hadde selskap her med ca. 20 unger og heldigvis var været bra så vi fikk vært ute. Mange kaker ble bakt og her er selve bursdagskaken. Han lurte på om jeg kunne lage et 12-tall, men siden jeg ikke riktig visste hvordan jeg skulle få det pent fant jeg ut at jeg kunne jo lage romertall.... Som sagt så gjort og jeg synes igrunnen den ble ganske artig. Siden Marius' favorittsjokolade er Ferrero Rocher, knuste jeg en haug med slike sjokolader og blandet med pisket krem. Kjempegodt! Lagde sjokoladekrem og pyntet til slutt med hakkede hasselnøtter. Dette er en KJEMPESTOR kake som rekker til MANGE!!!
NB! Jeg bakte 2 kakebunner av gangen, derfor angir jeg målene til 2 former. Du må altså doble porsjonen siden du trenger 4 bunner til denne kaken.
P.S. Se oppskrift HER og bilde nederst i innlegget til oppskrift på en mindre, rund versjon av kaken hvis du ikke har en 12-åring å feire.
English: Marius turned 12 years old about a month ago, I wonder where those years went....feels like yesterday that he was born...He's a big boy now, The Best:) We had a party here with about 20 kids and luckily the weather was nice so we had the party in the garden. Marius asked if I could make a cake with the shape of 12 but since I didn't really know how to get about that I decided to make it with Roman numbers and quite frankly I think it turned out pretty cool. Since Marius' favourite chocolate is Ferrero Rocher I smashed a bunch of those, mixed them with whipped cream and filled the cake. The topping is chocolate cream decorated with chopped hazelnuts. This is a HUGE cake enough for LOADS of people!!!
NB! I made 2 cake-bases at the time, therefore the below ingredients are for 2 cake-tins. Ergo you need to double the recipe since you need 4 cake-bases to make this cake.
P.S. See recipe HERE and picture below for recipe for a smaller, round versjon of this cake if you don't have a 12-year-old to celebrate.
INGREDIENSER / INGREDIENTS
(Til 2 brødformer ca. 1,5 liter / For 2 loaf tins approx. 1,5 litres or 6 cups)
120 g smør, mykt / 120 g butter, softened (4.2 oz)
450 g sukker / 450 g sugar (15.8 oz)
440 g hvetemel / 440 g plain flour (15.5 oz)
1 ts salt / 1 tsp salt
3 ts bakepulver / 3 tsp bakingpowder
3,5 dl iskaldt vann / 350 ml ice-cold water (1 1/2 cups)
2 ts vaniljeekstrakt / 2 tsp vanilla essence
1/4 ts mandelekstrakt / 1/4 tsp almond essence
4 eggehviter / 4 eggwhites
Ferrero Rocher Kremfyll / Ferrero Rocher Cream Filling
Til hele kaken / For the whole the cake
7 dl kremfløte / 700 ml cream (3 cups)
24 - 30 stk Ferrero Rocher / 24 - 30 Ferrero Rocher
SJOKOLADEKREM / CHOCOLATE CREAM
Til hele kaken / For the whole cake
12 dl melis / 1200 ml icing sugar (5 cups)
700 g smør, mykt / 670 g butter, softened (1.5 pounds)
600 g sjokolade, smeltet / 600 g chocolate, melted (1.3 pounds)
6 ss vaniljeekstrakt el. vaniljesukker / 6 tbsp vanillaessence or vanilla sugar
Norsk: (English below)
Til Kakebunnene:
1. Bland smør og sukker lyst og luftig i en mikser. 2. Bland mel, salt og bakepulver i en bolle.
3. Tilsett isvannet, vaniljeekstrakten, mandelekstraken og melblandingen i smør-og sukkerblandingen og bland godt.
4. Stivpisk eggehvitene og fold forsiktig inn i deigen med en slikkepott e.l. Ikke rør mer enn nødvendig.
5. Smør 2 brødformer og kle med bakepapir og fordel deigen i disse.
6. Stek på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en kakepinne om de er gjennomstekt. Hvis de ikke er helt tørre, dekk formene med bakepapir og stek ytterligere 5-10 minutter. Avkjøl kakebunnene helt i formene før du tar dem ut (Gjenta prosessen for å lage 2 kaker til).
TIPS: Disse kakebunnene kan fryses så du kan lage de i god tid i forveien. Ta de bare ut kvelden før de skal fylles og pyntes.
Til Ferrero Rocher-kremen:
Pisk fløten til krem. Hakk Ferrero Rocher-sjokoladene og bland i.
Til Sjokoladekremen:
Smelt sjokoladen og avkjøl. Ha melis og mykt smør i en stor bolle og bland godt til luftig med en elektrisk mikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt. Tilsett til slutt vaniljeessensen eller vaniljesukker og bland videre til godt blandet og luftig.
Montering:
Du trenger et stort brett eller to mindre til denne kaken. Ta frem de fire kakebunnene og del hver kake i to. Legg to av kakene i et kryss, her må du skjære til så det blir noenlunde likt (se bildet). Fordel Ferrero Rocher kremen på kakebunnene og legg på topplokket.Smør et tynt lag med sjokoladekrem over hele kaken og langsmed sidene. Ha så kremen over i en sprøytepose og pynt med ruffles rundt hele kaken. Strø hakkede hasselnøtter over toppen.
NB! Siden sjokoladekremen er smørbasert vil den bli ganske stiv ved oppbevaring i kjøleskap. Så om du ikke pynter den rett før servering men oppbevarer den i kjøleskap f.eks. over natten er det lurt å la den stå i romtemperatur 15-20 min. så at sjokoladekremen mykner litt og smaken kommer enda mer til sin rett /
ENGLISH:
For the Cakes:
1. Beat butter and sugar light and fluffy in an electric mixer.
2. Mix flour, salt and bakingpowder in a bowl.
3. Add the ice-cold water, vanilla extract, almond extract and flour-mixture into the butter- and sugarmixture and mix well until well incorporated.
4. Beat the eggwhites stiff and fold carefully into the dough using e.g. a spatula. Don't stir more than absolutely necessary.
5. Butter and line 2 loaf-tins and divide the dough into these.
6. Bake at 175 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) on the middle rack approx. 30 minutes. Check if they are thoroughly cooked with a baking-pin, if not, cover with a baking sheet and bake for another 5-10 minutes. Leave the cakes to cool completely in the tins before removing them. (Repeat the process to make 2 more cakes)
TIPS: You can freeze these cakes so you may bake them well in advance. Just take them out of the freezer the evening before you are filling and decorating them.
For the Ferrero Rocher Cream:
Whip the cream until soft peaks form, chop the Ferrero Rocher-chocolates and mix into the cream.
For the Chocolate Frosting:
Melt the chocolate and leave to cool. Put softened butter and icing sugar in a bowl and mix well using an electric mixer. Add the melted chocolate and stir again before you lastly add the vanilla essence or vanilla sugar and mix again until fluffy.
To Assemble:
You need one large tray or two smaller ones for this cake. Divide the four cakes into two layers each. Arrange two of the cakes into an X, you need to arrange this, cut a little to make it somewhat "equal" (see picture). Spread the Ferrero Rocher cream onto the cake bases and cover with the remaining cake halves.
Spread a thin layer of chocolate cream over the whole cake and down the sides. Fill the remaining cream in a piping bag and make ruffles along the sides. Decorate the top of the cake with chopped hazelnuts. Remove the cake from the fridge 20-30 minutes before serving. The chocolate cream will be a bit softer and the flavour is even better.
N.B. Since the chocolate cream contains butter the cream will turn quite stiff in the fridge, so unless you decorate it just before serving I recommend to leave it in room temperature for approx. 15-20 minutes before serving so that the chocolate cream softenes slightly again.
KAKEBUNNER / CAKE BASES
FERRERO ROCHER KREM / FERRERO ROCHER CREAM
SJOKOLADEKREM / CHOCOLATE FROSTING
MONTERING / ASSEMBLING
SE OPPSKRIFT HER FOR MINDRE OG RUND VERSJON AV KAKEN
SEE RECIPE HERE FOR SMALLER AND ROUND VERSION OF THE CAKE
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!