LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Vafler ja..... Hvem liker vel ikke det??? Dette savnet jeg veldig de første årene her på Kreta, det var jo ikke vaffeljern å få tak i her!!!!! Etter ca. 5 år eller så ga jeg opp og kjøpte et da jeg var på ferie i Norge og dro det med meg ned hit - og jammen fant jeg ikke vaffeljern i butikken her uka etter..... Typisk!! ;) Det finnes utallige vaffelrøreoppskrifter, egentlig trenger man vel ikke oppskrift i det hele tatt...Men den jeg bruker heter egentlig MIF-Huset's vafler. Jeg er fra Mjøndalen og der er det altså MIF som gjelder, dere vet, fotballaget med de brune draktene....Da jeg var barn var det arrangementer innimellom på MIF-Huset der det ble servert vafler og denne oppskriften fikk mamma med seg. Jeg har gjort den til min personlige, som f.eks. at jeg bruker halvparten brunt sukker for dette gir en kjempegod, karamellaktig smak.... (Trykk HER for en annen nydelig vaffeloppskrift med Ricottaost og brunt sukker som ikke er fullt så søt som denne, og HER for oppskrift på Risgrøtvafler!)P.S. Dette er en ganske stor oppskrift som gir ca. 15 vaffelplater. Trenger du ikke så mange er det bare å halvere oppskriften - MEN - røren er flott å fryse, så jeg lager alltid denne porsjonen og fryser bort det jeg ikke bruker der og da, enkelt og greit.
English: Waffles..... Who doesn't like them??? At least us Norwegians do.... One of the National sweets I'd say (don't quote me on that...) I really missed these the first years here in Crete, I couldn't find wafflemakers in the shops here!!!! After about 5 years or so I gave up and bought one while on holiday in Norway and lugged it down here - and what do you know - the week after they were for sale here as well....Typical!! There are so many recipes for waffles out there, actually you dont need a recipe at all, but nevertheless, this is an old recipe from my home town that I've always used and personalized a little. For example, I use brown sugar in it because it gives them a little "caramelish" flavo. (Click HERE for another great waffle recipe with Ricotta cheese and brown sugar which is not as sweet as this one, and HERE you will find recipe for Rice Pudding Waffles!)
P.S. This is quite a large recipe giving approx. 15 waffles. If you are not making that many you can just divide the recipe in 2 - BUT - you can freeze the batter, so I always make this portion and freeze what I don't use there and then.
INGREDIENSER (ca. 15 stk) / INGREDIENTS (approx. 15)
5 egg, romtempererte / 5 eggs at room temperature
1,5 dl sukker / 150 ml sugar (3/4 cup minus 1 tbsp)
1,5 dl brunt sukker / 150 ml brown sugar (3/4 cup minus 1 tbsp)
250 g smør / 250 g butter (8.8 oz)
300 g rømme el. matyoghurt / 300 g sour cream or Greek yoghurt (9.3 oz)
4 dl melk / 400 ml milk (1 2/3 cups)
8-9 dl hvetemel / 800-900ml plain flour (ca. 3 3/4 cups)
2 ts natron / 2 tsp bicarbonate of soda
3 ts kardemomme / 3 tsp ground cardamom
2 ts kanel / 2 tsp cinnamon
Norsk: (English below)
Pisk sammen egg og hvitt og brunt sukker. Tilsett rømme eller yoghurt og bland igjen. Smelt smør og bland i melk. Bland smørmelk og mel blandet med natron og krydder vekselvis i eggeblandingen til du får en jevn, litt tykk røre. La så røren stå og hvile i romtemperatur en halvtimes tid.
Og da er det bare å begynne å steke!!! Merk at du trenger ikke smøre vaffeljernet noe særlig da det er mye smør i røra. Jeg pleier bare å smøre før jeg steker den første vaffelen.
English:
Beat the eggs with the white and brown sugar. Add sour cream or yoghurt and mix again. Melt the butter and add the milk. Add the butter and milk-mixture and flour mixed with bicarb and spices to the eggmixture a little at the time until you get a smooth, a little thick, batter. Let the batter rest at room temperature for about half an hour.
And then you can get cookin'. You don't need to grease the iron much as the batter contains a fair bit of butter. I usually grease it before I cook the first waffle.
Ferdig vaffelrøre / Ready Waffle batter |
Lukter godt..... / Smells delicius |
NAM NAM!!! Serveres med: Sukker, honning, sirup, syltetøy etter ønske, smør, brunost, sjokoladepålegg (gjerne hjemmelaget! Oppskrift HER), is, jordbær, andre bær........ VELG SELV!!!!
YUM YUM!!! Serve with: Sugar, honey, syrup, jam of choice, butter, chocolate spread (why not homemade? Recipe HERE) , ice cream, strawberries, other berries......YOU CHOOSE!!!!
Godt med vafler!!! Kul design på bloggen din!!! ;-)
SvarSlettHei! Tusen takk! Veldig koselig med tilbakemeldinger!!! Håper du finner noe her inne som frister og skriv gjerne noen ord om hva du synes om resultatet!! Hilsen Camilla
SvarSlett