LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk: (English below) Dette er en nydelig og frisk dessertkake som minner om ostekake men ikke er så tung da den ikke inneholder ost, bare yoghurt, gele og litt kremfløte. Den er også veldig rask å lage. En av mine favorittkaker som jeg har laget mange, mange ganger og kommer til å fortsette med!
English: This is a delicioius and fresh dessertcake that can remind of a cheesecake but it is not as heavy as it doesn't contain cheese, just yoghurt, jelly and a little whipping cream. It is also very quick to make. One of my favourite cakes that I have made many, many times, and I will continue to do so!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Bunnen / For the base
120 g smør / 120 g butter (4.2 oz)
250 g Digestivekjeks / 250 g Digestive biscuits (8.8 oz)
Fyllet / For the filling
2 dl kremfløte / 200 ml whipping cream (6.7 fl.oz)
1 ss sukker / 1 tbsp sugar
0,5 dl rømme el. matyoghurt / 50 ml sour cream or Greek yoghurt (1.7 fl.oz)
*1 pk skogsbær-eller blåbærgelepulver / *1 packet fruits-of-the-forest or blueberry jelly-powder
**6 ss syltetøy /**6 tbsp jam
250 g skogsbæryoghurt / 250 g fruits-of-the-forest yoghurt
*Halvparten av vannet som står oppgitt / *Half of the water indicated
**Velg selv syltetøy. f.eks. jordbær, solbær, blåbær eller en blanding / **Of choice. F.ex. strawberry, blackberry, blueberry or a mix
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Begynn med geleen som skal avkjøles før du blander den i fyllet. Kok opp halvparten av vannet angitt på pakningen og rør ut gelepulveret i dette. Sett til side for å avkjøle. Fortsett så med kjeksbunnen: Smelt smør i en kjele, knus kjeksen i en food processor og bland godt sammen i en bolle. Press blandingen ut i en 23-24 cm springform og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk fløte og sukker til krem og tilsett rømme eller gresk yoghurt og bland godt. Tilsett syltetøy og bland godt og ha deretter i skogsbæryoghurten og bland igjen. Ha så i den avkjølte geleen (den kan gjerne ha begynt å stivne litt og bland til en jevn masse (kjør på laveste hastighet med mikseren, for dette spruter litt). Hell yoghurtmassen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet et par timer, eller helst natten over, til den har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før servering. Ha kaken på et passende serveringsfat og NYT.
English: (See step-by-step pictures below) Start with the jelly. Bring water to the boil - half of what is indicated on the package - and stir the jellypowder into this until completely dissolved. Set aside to cool.
Continue with the biscuit base: Melt the butter, blitz the biscuits in a food processor and mix well together in a bowl. Press the mixture into a 23-24 cm springform tin and place in the fridge while you get on with the filling.
Using an electric mixer, beat the sugar and whipping cream until set and add sour cream or Greek yoghurt and mix well. Add jam and mix well and then the fruits-of-the-forest yoghurt and mix well again. Add the cooled jelly (it doesn't matter if it has started to set a little and mix until well incorporated (use the lowest speed on the mixer because it might "splash" a little).
Pour the yoghurt-mixture over the biscuit base and leave refridgerated for a couple of hours, or preferably overnight until set.
Remove the cake from the fridte approx. 15 min. before serving. Put it on a serving tray and ENJOY.
Begynn med geleen, men ikke la den stivne / Start by making the jelly and leave to cool but not set. |
Lag kjeksblanding og press ut i formen / Make the biscuit base and press out in the tin |
Lag fyllet og hell over bunnen / Make the filling and pour over the base |
NAM-NAM / YUM-YUM
Hei :)
SvarSlettSer ut som du lager mye godt.
Et velment tips fra meg er å skrive norsk og engelsk versjon hver for seg. Sånn som det står nå orker ikke jeg å lese teksten, og det er synd (for meg).
Hei!
SvarSlettTusen takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding! Setter veldig stor pris på råd, tips og innspill. Jeg er helt enig med deg i det du sier og har allerede tatt dette til etteretning og hvis du ser på senere innlegg vil du se at jeg har en annen type layout nå med engelsk versjon nedenfor den norske. Jeg er i gang med å korrigere alle men det har blitt litt nedprioritert. Har prioritert å legge inn nye oppskrifter etterhvert som jeg kokkelerer. Så, om ikke alt for mange dager er alle blitt redigert og jeg håper du kommer innom igjen:) Gjør du meg en liten tjeneste og sier hva du synes om sånn som det er nå? Altså: At under ingredienser står norsk og engelsk side om side men i innledning og fremgangsmåte står det separat? Hilsen Kakemilla