mandag 27. august 2012

Snickers & Peanutbutter Muffins

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det er absolutt ingen hemmelighet at jeg har en utpreget forkjærlighet for alt som har med sjokolade, karameller og peanøtter å gjøre.....og ikke er jeg flau for å innrømme det heller..... Navnet på disse overjordisk gode muffinsene sier alt spør du meg...De er fryktelig gode når de er avkjølt og til og med dagen etter at de er bakt. Det var sånn jeg smakte de første gang - MEN - den andre gangen jeg bakte dem spiste jeg en varm rett fra ovnen.....Sier ikke mere jeg....

English:
I know I'm repeating myself here. But it is absolutely no secret that I have an extended addiction to everything having to do with chocolate, caramel and peanuts....and I'm not embarassed to admit it either....Just the name of these out-of-this-world-heavenly muffins says it all if you ask me...They are incredibly yummy cooled and even the day after you've baked them. That's the way I tasted them the first time - BUT - the second time I made them I ate one hot straight from the oven.....Say no more....

INGREDIENSER (16-18 stk) / INGREDIENTS (makes 16-18)
250 g mel / 250 g (8.8 oz) plain flour
85 g lyst brunt sukker / 85 g (3 oz) golden caster sugar
1,5 ss bakepulver / 1,5 tbsp baking powder
En klype salt / pinch of salt
160 g grovt peanøttsmør / 160 g (5.6 oz) crunchy peanut butter
60 g smør, smeltet / 60 g (2.1 oz) butter, melted
1 stort egg / 1 large egg
180 ml melk /180 ml (3/4 cup) milk
3 x 65 g Snickers-sjokolader / 3 x 65 g (3x 2.3 oz) Snickers-bars

Norsk: (English below)
Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett peanøttsmøret og miks med en elektrisk håndmikser til det er godt blandet og smulete.
Bland smeltet smør, sammenpisket egg og melk. Bruk en sleiv og rør dette inn i det tørre for hånd. Hakk sjokoladen i småbiter og rør inn til slutt.
Ha en god spiseskje deig i hver muffinsform og stek ved 200 grader på midterste rille i ca. 10-15 minutter til gylne. La de muffinsene som ikke blir spist med det samme avkjøles på rist. De kan også fryses.

English:
Mix flour, sugar, bakingpowder and salt in a bowl. Add the peanutbutter and mix well using an electric mixer until crumbly consistency.
Mix melted butter, egg and milk and stir this gently into the flour-mixture by hand. Lastly, chop the chocolate into small pieces and stir them into the batter.
Fill the muffin cases with a full(ish) tablespoon and bake at 200 degrees celcius (390 degrees Fahrenheit)  on the middle rack for 10-15 minutes until golden. Leave the muffins that don't disappear immediately to cool on a wire rack. You can also freeze them.


5 kommentarer:

  1. Hei på deg!
    Ja, tro meg! Det er de!!!! Du burde absolutt prøve dem!!!! :-)
    Hilsen Camilla

    SvarSlett
  2. Can u do it in plain English and let us know what the measurements are we need? Instead of g. And ml.
    Can u break it down to tsp., tbsp., and cups for me?
    Thanks so much and greatly appreciated :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Anonymous! OK, I have now converted the measurements to oz and cups. (US conversions are in brackets next to the metric value). I hope it is OK now. I will do the same in all the other recipes as well however this will take some time so please bear with me, :) Kind regards, Camilla

      Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...