LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Nå er det bærsesong!!! Ja, det har jo vært det en stund, og kanskje har dere plukket og fryst ned? Det har ikke jeg, for her på Kreta kan vi ikke gå ut i skogen og plukke, (iallefall ikke der jeg bor) men endelig har de begynt å selge frossenblandinger og disse kan utmerket godt brukes i denne herlige paien! Så - bruk ferske eller frosne bær - alt etter hva du liker best selv! Jeg brukte denne gangen en blanding av bjørnebær, solbær, rips og bringebær. Det er bare så innmari godt med varm bærpai med knasende sprøtt smuldrelokk - og ikke minst er dette en ganske så sunn kake! Det kaller jeg vinn-vinn jeg!!!! (P.S. Veldig godt med litt vaniljeis ved siden av da....,) ) Og - en ting til: Skal du ha middagsgjester og har litt dårlig tid så kan smuldredeigen forberedes dagen i forveien. Paien steker mens dere koser dere med maten. (Og en ting til: Hvis du har rabarbra i fryseren fra tidligere i sommer kan jeg anbefale DENNE Smuldrepaien med Rabarbra).
English: Now its season for berries!!! OK, its been for a while now, and maybe you've been out picking yourself and put in the deep-freezer for later use? I haven't, because here in Crete we don't have forests with berries (at least not where I live), but finally they've started selling frozen berries which are perfect for pies like this! So - use fresh or frozen berries of your choice. This time I used a mixture of blackberries, blackcurrants, redcurrants and raspberries. I just ADORE lukewarm berry-pie with crunchy crumble on top - and it is actually quite a healthy cake too, so that's what I call a win-win situation!!!! (P.S. A little vanilla ice-cream on the side is also very nice.....;) ) And - another thing: If you're having dinner guests and are running a bit short of time you can prepare the crumbletopping the day before. The pie bakes while you're enjoying the food. (And one more thing: If you have rhubarb in the freezer from earlier this summer I can recommend THIS Crumble Pie with Rhubarb.)
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Ca. 800 g bær, friske eller frosne / Approx. 800 g berries, fresh or frozen (28 oz)
Ca. 1,5 dl demerarasukker / Approx. 150 ml demerarasugar (2/3 cup)
Smuldredeig / Crumble
1,5 dl hvetemel / 150 ml plain flour (2/3 cup)
3,5 dl havregryn / 350 ml porridge oats (1 1/2 cups)
1,5 dl brunt sukker / 150 ml brown sugar (2/3 cup)
1 ts ingefær / 1 tsp ground ginger
1 ts kanel / 1 tsp cinnamon
200 g smør / 200 g butter (7 oz)
Bland hvetemel, havregryn, brunt sukker, ingefær og kanel i en bakebolle. Smelt smøret og bland godt. Deigen skal være litt smulete.
Ha bærene i en paiform og bland de godt med sukker. (Bruker du frosne bær kan du ta de ut ca. 1-2 timer før kaken skal stekes slik at de får tint litt). Fordel smuledeigen over. (Det er ganske mye deig men det er det som er så godt....). Stek på midterste rille ved 200 grader i 30-40 minutter til gylden. La den avkjøle ca. 10 minutter og server med vaniljeis eller vaniljesaus.
English: Mix flour, oats, brown sugar, ginger and cinnamon in a bowl. Melt the butter and mix well until it has a crumbly consistency.
Put the berries in the pie dish and mix well with sugar. (If you use frozen berries take them out of the freezer 1-2 hours before baking so that they defrost a little). Spread the crumble over. (It is quite a lot of crumble but that is what makes it so nice.....). Bake on the middle rack at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) for 30-40 minutes until golden. Leave to cool for 10 minutes and serve with vanilla ice cream or custard.
Smuldretoppingen er klar / The crumble is ready |
Ha bær og sukker i formen / Put berries and sugar in the dish |
Dekk med smuldretoppingen / Cover with the crumble |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!