lørdag 25. august 2012

Vafler med Ricottaost & Brunt Sukker / Waffles with Ricotta Cheese & Brown Sugar

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below):
Vafler slår aldri feil - det er alltid godt det! I ettermiddag hadde Marius en kompis på besøk og da blir det som regel vafler på dem for det er alle kompisers favoritt har jeg funnet ut. Det er litt nyfikent for de greske barna med norske vafler da de er helt annerledes enn dem de selger rundt på kafeene her. Det er ikke noe som er vanlig å lage hjemme her, det er omtrent umulig å få tak i vaffeljern i butikkene her. Men nok om det. Iallefall så raida jeg skapene her i dag på jakt etter ingredienser og da ble denne oppskriften til. Jeg hadde bl.a. en boks med Ricottaost i kjøleskapet som jeg fant ut at jeg ville bruke.....Vel - resultatet ble helt toppen! Myke, tykke vafler.........Mmmmmmm!!!! (Trykk HER for en annen nydelig klassisk vaffeloppskrift som er hakket søtere og med mer kanel & kardemommesmak, og HER for oppskrift på Risgrøtvafler!)
English: You can never to wrong with waffles - it is always good! This afternoon Marius had a friend over and when he does I often make waffles as I've learned that this is a favourite. Norwegian waffles are a bit of a curiosity amongst the Greek kids as they are completely different from the ones that are served in the cafees around here. It is not something they make at home - it is next to impossible to find a waffle-maker in the shops here. But anyway. I raided the cupboards here for ingredients and then this recipe was born. I had, for example, a box of Ricotta Cheese in the fridge that I found out I wanted to do something with.....Well - the result was great! Soft, thick waffles.....Mmmmmmmmmm!!!! (Click HERE for another great classic waffle recipe which is a bit sweeter and with more cinnamon & cardamom taste, and HERE for recipe for Rice Pudding Waffles!)
Ingredienser (ca. 12-15 stk) / Ingredients (makes 12-15)
5 egg / 5 eggs
2,5 dl mørkebrunt sukker / 250 ml dark brown sugar (1 cup)
250 g smeltet smør / 250 g butter, melted (8.5 oz)
250 g Ricotta ost / 250 g Ricotta cheese (8.5 oz)
200 g gresk yoghurt naturell / 200 g plain Greek yoghurt (7 oz)
4-5 dl melk / 400-500 ml milk (ca. 2 cups)
600 g hvetemel / 600 g plain flour (21 oz)
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
*3 ts blandingskrydder / **3 tsp ground mixed spices
*(blanding av kanel, koriander, ingefær, muskat og nellik).
**I used "Heritage" Ground Mixed Spice, a mixture of cinnamon, coriander, ginger, cloves & nutmeg)


 FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Pisk egg og brunt sukker til tykk eggedosis. Tilsett Ricotta, yoghurt, smeltet smør og melk og bland godt. Bland de tørre ingrediensene, tilsett og bland godt. Røren skal være tykk, men blir den for tykk blander du bare i litt mer melk. La røren stå og svelle i minst 30 minutter. Og da er det bare å sette igang å steke da.....Og ha på hva du vil: Sukker, sjokoladepålegg (hjemmelaget oppskrift HER), brunost, syltetøy, sirup, honning.......NAM NAM!!!!
English:
Using an electric mixer, beat the eggs and brown sugar until thick and fluffy. Add Ricotta, yoghurt, melted butter and milk and mix well. Mix the dry ingredients, add and mix well again. The batter is supposed to be thick but if it is too thick just add a little more milk. Leave to rest for at least half an hour, and then get on with the cookin'.....And serve with anything you like: Sugar, chocolate spread (homemade recipe HERE), jam, syrup, honey.....YUM YUM!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...