fredag 17. august 2012

Rullekake med Jordbær / Swiss Roll with Strawberries

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Rullekake ja..... En av kakene jeg husker godt fra barndommen. Deilig, myk og søt. Dette er faktisk første gang jeg har laget det, har liksom vært litt, tja, hva skal vi si - "redd" for å prøve for jeg har alltid hørt at det skal være så vanskelig....Hmmmm. NEI! Det er det IKKE! Det er faktisk kjempelett - det eneste er at du må være litt rask!! Så da så!!! Dette er forøvrig en kake som er perfekt når du har litt dårlig tid, hvis du får uventet besøk  om en halvtimes tid for eksempel, for deigen lages raskt, den trenger veldig kort steketid, så er det bare å ha på fyllet, rulle sammen og la avkjøle i ca. 15 minutter og VOILA!!! (Den holder seg godt innpakket et par dager også altså). Denne er med jordbærsyltetøy men du kan egentlig bruke hva som helst av fyll (bringebærsyltetøy er også veldig godt). Jeg lagde to stykker når jeg først var igang og lagde en med eple og kanel også. Oppskrift HER
English: Swiss Roll....One of the cakes I remember well from my childhood. Lovely, soft and sweet. This is actually the first time I've made it, I've been a bit - what shall I say - "reluctant" to try because I've always heard that it is a bit difficult.....Hmmmmm. NO! It is NOT! In fact it is very easy - the only thing is that you need to be a bit quick!! So there!!! This is also a cake which is perfect to make if you're a bit short of time, if you get unexpected visitors in half an hour or so for example, because you make the batter quickly, it bakes quickly, and then you just add the filling, roll together and leave to cool for approx. 15 minutes and VOILA!!! (It also keeps well for a couple of days if you wrap it well). This is with strawberry jam but you can use almost anything you wish (raspberry jam is really nice too). I made two different ones while I was at it and made one with apples and cinnamon too. Recipe HERE

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
1,5 dl sukker / 150 ml sugar (5/8 or 0.6 cups)
1,5 dl hvetemel / 150 ml plain flour (5/8 or 0.6 cups)
0,5 ts bakepulver / 0,5 tsp bakingpowder
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar
Fyll / Filling
Ca. 3 dl stivt jordbær-eller bringebærsyltetøy / Approx. 300 ml strawberry- or raspberry jam (1 1/4 cups)




FREMGANGSMÅTE / METHOD

Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Sett ovnen på 225 grader og dekk en langpanne (ca. 36 x 42 cm) med bakepapir. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker, ca. 10 minutter. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette forsiktig inn med en slikkepott.
Hell deigen på den bakepapirkledde langpanna, jevn den ut og stek på midterste rille ved 225 grader i 6 minutter til gyllen.
Mens kaken stekes, riv at et stort stykke bakepapir og legg på bakebordet. Strø 2-3 ss sukker jevnt utover. Nå er tiden inne til å være litt rask: Når kaken er ferdigstekt ta den ut av ovnen og legg den opp-ned på sukkeret. Fjern bakepapiret forsiktig, (hvis dette er litt vanskelig pensle med litt kaldt vann så går det lettere). Smør syltetøy jevnt utover den varme kaken og rull sammen. Legg til avkjøling med skjøten ned.
Legg kaken på et passende fat, skjær i ca. 2 cm tykke skiver og server!

English:
(See step-by-step pictures below) Heat the oven to 225 degrees Celcius (437 degrees Fahrenheit) and cover a baking tray (approx. 36 x 42 cm, or 14" x 16") with baking paper. Using an electric mixer, beat eggs and sugar until stiff, approx. 10 minutes. Sieve in flour, bakingpowder and vanillasugar, and fold it in carefully using a spatula.

Pour the batter onto the lined baking tray, smooth it out evenly and bake on the middle rack at 225 degrees Celcius (437 degrees Fahrenheit) for 6 minutes until golden.
While the cake is baking, tear off a large piece of bakingpaper and put on the baking table. Sprinkle 2-3 tablespoons sugar all over. Now it's time to be a bit quick: When the cake is ready remove it from the oven and put it upside-down on the sugar. Carefully remove the bakingpaper (if it sticks a little, brush some cold water on the paper and it will be easier). Spread jam over the hot cake and roll tightly together. Leave to cool.
Put the cake on a suitable tray, cut it into approx. 2 cm (3/4") thick slices, serve and enjoy!

Klar til steking / Ready for baking
Ferdigstekt / Ready baked

Strø sukker jevnt utover et bakepapir / Sprinkle sugar evenly onto a baking paper
Legg den varme kaken opp-ned på sukkeret / Put the hot cake upside-down on the sugar
Fjern bakepapiret forsiktig og smør syltetøy jevnt utover /
Carefully remove the bakingpaper and spread jam over
Rull sammen / Roll together
Legg til avkjøling med skjøten ned / Leave to cool.
RASKT, ENKELT OG HELT NYDELIG! / QUICK, EASY AND DELICIOUS!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...