LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: English below)
Etter at jeg og søsteren min var så heldige å få være med pappa til Houston, Texas for maaaange år siden (jeg var 11 år), har jeg siden hatt en "soft spot" for USA og da spesielt Texas naturlig nok. 5 1/2 uker var vi der, og i løpet av tiden fikk vi sett rodeo show, kjempegøy for to jenter fra Norge (der husker jeg forresten også at vi spiste usannsynlig god BBQ-kylling med spicy BBQ-saus....hva man husker du....), vi besøkte San Antonio, så Alamo, og dro videre utover prærien mot grensa til Mexico der Brackettville ligger. Der har det blitt filmet mange westernfilmer så vidt jeg vet, bl.a. filmen om Alamo. Jeg har siden hatt en veldig dragning mot USA, det er så mange steder jeg har lyst til å besøke, men det har jeg dessverre ikke hatt gleden av - enda i allefall. Nå vel, det er lov til å drømme, og da kan man jo iallefall lage maten derfra og drømme seg bort på den måten.....Jeg kan ikke huske at jeg spiste denne pølsevarianten da jeg var der, men det gikk da ned både det ene og det andre av delikatesser....;) Heldigvis finnes både matblogger og kokebøker så da er det en smal sak å kunne lage og servere autentiske retter. I det siste har jeg begynt å følge en fantastisk blogg som heter Homesick Texan (link HER ) som skrives av Lisa fra Houston som har flyttet til New York. Fantastisk flotte oppskrifter hun har som jeg gleder meg til å prøve en for en. MEN - nå til disse tøffe pølsene da.....Kjært barn har mange navn, og disse går under navnet "Crispy Dogs" eller "Texan Tailpipes" He-He. Dette er pølser som er snittet opp, fylt med cheddarost, rullet inn i tortilla-lefser og fritert i olje. Skikkelig digg og en herlig ny (for oss nordmenn iallefall) måte å spise pølser på the Tex-Mex way!
English: Ever since my sister and I were lucky enough to get to visit Houston, Texas together with our father maaaaaany years ago (I was 11) I,ve had a soft spot for the USA and especially Texas. We were there 5 1/2 weeks and during that time we got to see rodeo shows, great fun for two girls from Norway (and by the way I remember we ate some incredibly yummy chicken-clubs with spicy BBQ sauce there.....the things one remembers.....), we visited San Antonio, saw Alamo, and drove further out into prairie-land towards Mexico until we reached Brackettville where loads of western movies have been shot, among others, The Battle of Alamo, (if I'm not mistaken). Unfortunately I haven't had the opportunity to go back - yet anyway, but one can dream, and at least it is possible to cook the food and dream that way.....I cannot remember eating Crispy Dogs / Texan Tailpipes while I was there, but we sure ate loads of other delicious food....;) Luckily we have food-bloggers and cookbooks, so it is easy to make and serve authentic dishes. I have adapted this recipe from the fantastic blog called Homesick Texan (link HERE) which is written by Lisa from Houston, now living in New York. Fantastic recipes which I look forward to trying one by one, BUT - over to these cool hot dogs....Known by the names of "Crispy Dogs" or "Texan Tailpipes". He-He. These are hot dogs filled with cheddar cheese, rolled in tortillas and fried in oil. Really tasty and a lovely new way (for us Norwegians anyway) to eat hot dogs the Tex-Mex way!
INGREDIENSER (2-3 pers.) / INGREDIENTS (serves 2-3 pers.)
6 pølser / 6 hot dogs
ca. 100 g cheddarost / approx. 100 g cheddar cheese (ca. 3.5 oz)
6 tortillalefser / 6 flour- or corn tortillas
Vegetabilsk olje til steking / Vegetable Oil for frying
Tips til servering / Tips for serving
Sennep & Ketchup / Mustard & Ketchup
Barbecuesaus / BBQ Sauce
Meksikansk Salsa / Mexican Salsa
Coleslaw, Guacamole, Dip
Tomatbønner / Baked Beans
Eller hva du måtte ønske / Or whatever your heart desires
FREMGANGSMÅTE / METHODNorsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under). Skjær osten i 12 staver. Snitt pølsene på langs (pass på at du ikke skjærer helt igjennom) og fyll pølsene med osten. Varm tortillalefsene ca. 10 sekunder i mikrobølgeovnen til de er myke (alternativt kan du legge de i ovnen ved 180 grader i noen minutter). Rull pølsene inn i lefsene og fest med en tannpirker. Varm oljen i en stekepanne og friter pølsene ca. 30 sekunder på hver side til sprø og mørk gylne. Legg over på et kjøkkenpapir så overflødig olje forsvinner og server! Server de alene eller med ønsket tilbehør.
English:
(See step-by-step pictures below). Cut the cheese into 12 sticks. Cut the hot dogs lenghtwise (making sure you don't cut all the way through) and fill with the cheese. Heat the tortillas for approx. 10 seconds in the microwave until soft (alternatively place them in the oven at 180 degrees Celcius for a few minutes). Roll the hot dogs into the tortillas and secure with a toothpick or two. Heat the oil in a frying pan and fry the hot dogs for approx. 30 seconds on each side until dark golden and crispy. Transfer to a paper-towel to drain excess oil and serve! Serve with any of the above suggestions or whatever else you wish.
LOVE IT!!!!!
We've made these before and my kids just think they're great :) I like the name "Texan Tailpipes" a lot more than what we call them :)
SvarSlettHi Jamie!
SlettGreat to hear from you! Yes, we love these! Fun and different way of eating hot dogs! :) I like the name too :) What do you call them? xo Camilla