LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Marius har vært igang på kjøkkenet igjen - veldig koselig at han har arvet interessen til å bake! Så når ønsket om å lage noe blir uttrykt - ja da skal iallefall ikke jeg si nei! Denne gangen ble det en deilig myk formkake med mild smak av eple og karamell......Mmmmm - den kombinasjonen slår aldri feil......Server den gjerne lunken (gjerne med litt is eller vaniljekrem ved siden av) og kanskje med et glass melk eller varm kakao. Den er også veldig god dagen etter og godt holdbar i 2-3 dager.
English:
Marius took over the kitchen again - I love that he has inherited the interest in baking! So when he utters a wish to make something - well, then I'm not the one to say no! This time we made a lovely, soft and moist poundcake with a mild flavour of apple and caramel.....Mmmmm - that combination never goes wrong.....Serve it lukewarm, maybe with a little ice-cream or custard on the side, and a glass of milk or hot chocolate. It is also very nice the day after and it keeps well, covered, for 2-3 days.
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Brødform ca.20x8cm,ca. 1,5l/Loaf tin ca. 20x8cm(8"x3") ca. 1,5 litre/6 c)
120 g smør, mykt / 120 g butter, softened (4.2 oz)
120 g sukker,hvitt el. brunt (se tips)/ 120 g sugar,white or brown(see tips)(4.2 oz)
2 store egg / 2 large eggs
120 g hvetemel / 120 g plain flour (4.2 oz)
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar
2 ss eplejuice el. vann / 2 tbsp apple juice or water
4-5 toppede ts. karamell el. Dulce de Leche* /4-5 topped tsp. caramel or Dulce de Leche**
3 epler / 3 apples
Sukker og kanel til topping / Sugar & cinnamon for topping
Tips (N): Bruker du brunt sukker vil du få mer karamellsmak.
Tips (E): If you use brown sugar you will get even more caramel flavour
*Jeg brukte karamell som jeg hadde laget av å koke en boks søt kondensert melk i 3 timer. Du kan bruke ferdig Dulce de Leche hvis du finner, eller evt. HaPå.
** I used caramel which I made from boiling a tin of sweet condensed milk for 3 hours. You can use ready Dulce de Leche as well.
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha smør og sukker i en bakebolle og bland med en elektrisk mikser ca. 10 minutter til lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og bland godt mellom hvert. Sikt i mel og bakepulver og bland igjen før du til slutt tilsetter eplejuice eller vann og karamell og blander til du får en jevn deig. Smør formen, ha bakepapir i bunnen og hell i deigen. Skrell eplene og skjær i små båter som stikkes tett i tett ned i deigen. Dryss sukker (gjerne perlesukker hvis du har) og kanel på toppen.
Stek kaken ved 180 grader på midterste rille i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakenål at den er ferdig. La hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i tykke skiver og serverer.
English:
Put butter and sugar in a bowl and mix with an electric mixer for approx. 10 minutes until light and fluffy. Add one egg at a time and mix well between each. Sift in flour and baking powder and mix again before you add the applejuice or water and caramel in the end. Stir well until the batter is smooth. Grease and line your loaf tin and pour the batter into this. Peel the apples and cut into slices which you press down into the batter. Sprinkle sugar and cinnamon on top. Bake at 180 degrees Celcius (356 degreed Fahrenheit) on the middle rack for approx. 35 minutes. Check with a baking pin that it is thoroughly cooked. Let rest for approx. 10 minutes before cutting it into generous slices.
Min lille bakegutt / My little baker |
NAM-NAM!!! / YUMMY!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!