LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Åååhhh!!! Denne kaka ble bare så god!!!! Marengsbunn med Marsipan og Hasselnøtter dekket med Nougatkrem....Mmmmm..... Som sagt i de siste innleggene mine har vi hatt julebord denne uka og dette var kaka jeg hadde med. Det ble bare ei lita flis igjen som jeg hadde med hjem til Marius;) Denne kaka anbefaler jeg på det absolutt varmeste. Og så synes jeg den ble så pen med spiselige glitrende snøkrystaller! Det skal godt gjøres å ta bare en bit..... Oppskriften har jeg fra den flotte websiden og bloggen www.detsoteliv.no men jeg har justert mengden fra originaloppskriften for jeg ville ha den litt større.
NB! Kaken bør lages dagen før den skal serveres fordi den trenger å stå i kjøleskapet over natten slik at nougatkremen stivner.
NB! Kaken bør lages dagen før den skal serveres fordi den trenger å stå i kjøleskapet over natten slik at nougatkremen stivner.
English:
Oooohhh!!!! This cake was delicious!!!!! Marengue with Marzipan & Hazelnuts covered by Nougat-cream....Mmmmm..... As mentioned in my most recent blog posts we had a Christmas buffet this week and I brought this cake for dessert. Only a little piece remained that I brought home for Marius;) I absolutely recommend baking this one. Good on you if you manage to eat only one piece....The recipe is adapted from the great website and blog www.detsoteliv.no but I have adjusted the measurements in order to make it a little bigger than the original recipe.
NB! You should make the cake the day before you are serving it as it needs to be refridgerated overnight in order for the nougat cream to set.
NB! You should make the cake the day before you are serving it as it needs to be refridgerated overnight in order for the nougat cream to set.
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Marengsbunnen / For the Marengue base
4 eggehviter / 4 egg-whites
80 g sukker / 80 g sugar
200 g marsipan / 200 g marzipan
80 g hasselnøtter / 80 g hazelnuts
80 g melis / 80 g icing sugar
3 ss hvetemel / 3 tbs plain flour
Nougatkremen / For the Nougat Cream
2,5 dl kremfløte / 250 ml whipping cream
220 g nougat / 220 g nougat
1,5 ss sterk kaffe / 1,5 tbs strong coffee
Ekstra: 1,5 dl kremfløte / Extra: 150 ml whipping cream
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Margengsbunnen:
Finhakk hasselnøttene i en food processor og ha over i en bolle. Riv kjøleskapskald marsipan på et rivjern og bland i . Tilsett så mel og melis og bland godt. Stivpisk eggehvitene i en annen bolle. Tilsett sukkeret og pisk videre i ca. 5 minutter til du har tykk og blank marengs. Vend hasselnøtt- og marsipanblandingen inn i marengsen.
Legg bakepapir i bunnen av en springform ca. 25 cm og smør med litt smør i bunnen og opp langs sidene. Ha deigen i denne og stek ved 140 grader på midterste rille i 60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. (Det er en god ide å fjerne bakepapiret forsiktig fra bunnen av kaken så fort den er kald nok, hvis ikke er det lett at kaken klistrer seg fast til papiret, men sett kaken tilbake i springformen igjen før du heller over nougatkremen fordi den blir ganske tyntflytende og skal stå i kjøleskapet slik at kremen stivner. Husk også at kakebunnen må være helt avkjølt før du heller over kremen).
Nougatkremen:
Gi kremfløten (2,5 dl) et oppkok og ta vekk fra platen. Del nougat i biter, ha den i den varme fløten og rør til den har smeltet. Tilsett kaffe. La avkjøle helt, gjerne i kjøleskapet. Når kakebunnen og nougatfløten er helt avkjølt, piskes 1,5 dl fløte til stiv krem. Bland denne i nougatblandingen og hell over marengsbunnen.
Sett i kjøleskapet til nougatkremen har stivnet, pynt etter ønske, sett kaken på et passende fat og server! GLED DERE!!!!
Finhakk hasselnøttene i en food processor og ha over i en bolle. Riv kjøleskapskald marsipan på et rivjern og bland i . Tilsett så mel og melis og bland godt. Stivpisk eggehvitene i en annen bolle. Tilsett sukkeret og pisk videre i ca. 5 minutter til du har tykk og blank marengs. Vend hasselnøtt- og marsipanblandingen inn i marengsen.
Legg bakepapir i bunnen av en springform ca. 25 cm og smør med litt smør i bunnen og opp langs sidene. Ha deigen i denne og stek ved 140 grader på midterste rille i 60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. (Det er en god ide å fjerne bakepapiret forsiktig fra bunnen av kaken så fort den er kald nok, hvis ikke er det lett at kaken klistrer seg fast til papiret, men sett kaken tilbake i springformen igjen før du heller over nougatkremen fordi den blir ganske tyntflytende og skal stå i kjøleskapet slik at kremen stivner. Husk også at kakebunnen må være helt avkjølt før du heller over kremen).
Nougatkremen:
Gi kremfløten (2,5 dl) et oppkok og ta vekk fra platen. Del nougat i biter, ha den i den varme fløten og rør til den har smeltet. Tilsett kaffe. La avkjøle helt, gjerne i kjøleskapet. Når kakebunnen og nougatfløten er helt avkjølt, piskes 1,5 dl fløte til stiv krem. Bland denne i nougatblandingen og hell over marengsbunnen.
Sett i kjøleskapet til nougatkremen har stivnet, pynt etter ønske, sett kaken på et passende fat og server! GLED DERE!!!!
Tips: Se også oppskrift på Nøttedrøm med Marsipan HER for en annen nydelig kake som kan minne litt om denne i smaken.
ENGLISH:
For the Marengue:
Using a food processor, finely chop the hazelnut. Grate the fridge-cold marzipan on a grinder and mix with the nuts. Add flour and icing sugar and mix well. In another bowl beat the egg-whites until stiff. Add the sugar and beat for another 5 minutes or so until you have a thick and shiny marengue. Pour the hazelnut- and marzipan mixture into the marengue and mix well. Line the bottom of a 25 cm springform tin with baking paper and butter it. Pour the dough into this and bake at 140 degrees celcius on the middle rack for 1 hour. Let the cake cool completely in the tin. (It is a good idea to remove the baking paper carefully as soon as the cake is cold enough, otherwise you're risking it sticking to the cake, but put the cake back into the tin because the nougat cream will be quite runny and needs to be refridgerated in order to set. Remember that the marengue cake must be completely cooled before pouring the nougat cream over).
For the Nougat Cream:
In a small saucepan, bring the whipping cream (250 ml) to the boil and remove from the heat. Chop nougat into pieces, add to the hot cream and stir until melted. Add the coffee. Leave to cool completely, preferably in the fridge. When the marengue cake and nougat-mixture has cooled completely, whip 150 ml cream until stiff. Mix this with the nougat mixture and pour over the marengue cake. Put the cake in the fridge and leave it until the nougat cream is set. Decorate as you wish, put the cake on a suitable dish and serve. YOU HAVE SOMETHING TO LOOK FORWARD TO!!!!
Tips: See also recipe for Hazelnut Dream Cake with Marzipan HERE which is another lovely cake a bit similar to the flavour of this.
HIMMELSK GOD!! / HEAVENLY GOOD!!
Hvor ser den rigtig lækker ud. Den må klart prøves. Hvor lang tid tror du den kan holde sig?
SvarSlettHei! :) Så hyggelig at du har lyst til å prøve den! Anbefaler det på det varmeste ja, den er utrolig god! :) For det første må den lages senest dagen før den skal serveres fordi nougatkremen trenger litt tid til å stivne. Etter at den er klar ville jeg nok spist den i løpet av 2-4 dager siden kremen inneholder kremfløte og jeg er redd den surner om den står for lenge. Marengsbunnen kan du lage i god tid før den skal serveres, den kan du bare fryse. Men du, sannsynligheten for at det er noe særlig igjen til å "lagre" er lik null. Dette er en slik kake som du bare MÅ ta litt til, og litt til, og litt til av ;) Veldig hyggelig om du skriver tilbake og forteller hva du synes. Et annet tips: Om du liker denne anbefaler jeg også å prøve deg på "Nøttedrøm med Marsipan", oppskrift her: http://www.kakemilla.blogspot.no/2012/02/nttedrm-med-marsipan-hazelnut-dream.html Med ønske om en herlig førjulstid og jul. Hilsen Camilla
SvarSlett