lørdag 31. mars 2012

Spinat- og Feta Frittata / Spinach- and Feta Frittata

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jada! Som sagt før er dette egentlig en bakeblogg med hovedfokus på kakeoppskrifter, MEN, som jeg også har sagt kommer jeg til å legge ut noen matoppskrifter innimellom på retter jeg synes det er verdt å dele med andre, og her er en av dem. Liker du spinat kommer du til å elske denne!! Du kan kalle den hva du vil for meg, pai, frittata, omelett....Whatever.... Nydelig er den iallefall!! Den kan serveres som kveldskos, middag, lunsj... Kald eller varm (helst lunken). Gjerne bare som den er, men du kan jo også lage en salat ved siden av eller så innbiller jeg meg at en ovnsbakt laksefilet ville være nydelig som følge!
English: Yes, OK! As previously said this is actually a bakingblog with main focus on cake recipes, BUT, as I have also said I will post from time to time recipes for food I think is worth sharing with others, and here is one of them. If you like spinach, you'll love this!! You can call it anything you want, pie, frittata, omelet....Whatever....It is delicioius anyway!! You can serve it as an evening snack, dinner, lunch...Cold or hot (preferably lukewarm). Just as it is, or you can for example make a side salad or else I can imagine it would be lovely with an ovenbaked salmon filet as well!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
250 g frisk spinat / 250 g fresh spinach (9 oz)
1 løk eller vårløk / 1 onion or spring onion
1 liten bunt frisk fennikel / 1 small bunch fresh fennel
2 fedd hvitløk / 2 cloves garlic
3 store egg / 3 large eggs
1,5 dl fløte / 150 ml cream (2/3 cups)
*Salt og pepper / **Salt & pepper
0,5 ts revet muskat / 0,5 tsp ground cloves
1/5 ts chilipulver / 1/5 teaspoon chilipowder
100-150 g gresk fetaost / 100-150 g Greek feta cheese (4-5 oz)
Revet parmesan / Grated parmesan
*Ikke salt for mye! Husk at fetaosten er ganske salt
**Go easy on the salt! Remember that the feta cheese is quite salty


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Vask spinat og tørk godt, bruk gjerne en salatslynge, og skjær i litt mindre biter. Vask fennikel og hakk godt. Hakk løk/vårløk og hvitløk. Smelt litt smør i stekepannen og fres løk og hvitløk noen sekunder før du tilsetter spinat, fennikel og litt salt og pepper. La dette "steke" under omrøring til det har falt sammen. Dette tar bare noen få minutter. Ha over i en bolle og la avkjøle litt mens du lager eggeblandingen. Ha egg, fløte, salt, pepper, muskat, chilipulver og en liten neve revet parmesan i en bolle og bland godt med en visp. Smuldre fetaosten og ha i eggeblandingen. Hell eggeblandingen over spinatblandingen og bland godt.
Smør en ildfast form, ca. 20x25 cm og ha spinatblandingen i denne. Strø over et par never revet parmesan.
Stek på midterste rille ved 200 grader på midterste rille i 15-20 minutter eller til eggeblandingen er stivnet og parmesanen gyllen.
La hvile ca. 10-15 minutter før du skjærer i stykker og serverer. Denne er aller best lunken.

English: Wash the spinach, dry it well and cut into smaller pieces. Wash the fennel and chop. Chop onion/spring onion and garlic.
Melt a little butter in a frying pan and cook the onion and garlic for a few seconds before adding spinach, fennel and a little salt and pepper. Let this cook until it "falls together", this takes only a few minutes. Transfer to a bowl and set aside to cool while you make the egg mixture.
Put eggs, cream, salt, pepper, ground clove, chilipowder and a small handfull of grated parmesan in a bowl and mix well using a whisk. Crumble the feta cheese and add to the egg mixture. Pour the egg mixture over the spinach mixture and mix well.
Butter an ovenproof dish, approx. 20x25 cm (8"x10") and pour the spinach-mixture into this. Add a couple of handfulls grated parmesan. Bake on the middle rack at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) for 15-20 minutes or until the egg-mixture has set and the parmesan is golden.
Leave to rest approx. 10-15 minutes before cutting into pieces and serving. This pie is best lukewarm.
Deilig og sunt. Enten for seg selv eller som tilbehør!!
Lovely and healthy. Either on its own or as a side dish!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...