tirsdag 12. november 2013

Plommechutney / Plum Chutney

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
 Norsk: (English below)
Det er fortsatt tid dere!!!! Det er fortsatt plommer å få kjøpt i butikken og nå nærmer det seg jul, så hvorfor ikke løpe og kjøpe plommer og noen søte glass og koke en stor porsjon av denne chutneyen for å gi bort i gave? Det er superkoselig å få hjemmelagede gaver og denne her anbefaler jeg på det varmeste! Jeg lagde denne for litt over en måned siden og nå har den virkelig fått godgjøre seg..... Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg har en enorm forkjærlighet for ost og kjeks, og dette her er fantastisk godt sammen med ost. Den vil også egne seg utrolig bra ved siden av stekt kjøtt også. NAM!!
English:
There's still time folks!!!! It is still possible to find plums in the supermarket and with Christmas coming up why not run to buy some plums and some cute jars, make a big batch of this and give away as presents? It is so nice to receive home-made presents and I strongly recommend this one! I made it about a month ago so it has had time to stand and get even better.....For you who have followed my blog for a while know that I do love cheese and crackers and this chutney is absolutely delicious served with cheese. Not only that, it is great served together with roast meat as well. YUM!!
 
TIPS (N) Klikk HER for oppskrift på nydelig Fikenmarmelade og HER for oppskrift på herlig Valnøttmarmelade, også til ost , klikk HER for oppskrift på Gorgonzola, Philadelphia & Pistasj Overraskelse, uunnværlig til ostebordet og klikk HER for oppskrift på nydelige hjemmelagde knekkebrød!
TIPS (E)
Click  HERE for recipe for lovely Figs Marmalade and HERE  for recipe for delicious Walnut Marmalade, also for cheese, click HERE for recipe for Gorgonzola, Philadelphia & Pistachio Surprise, a must on the cheese-table and click HERE for recipe for scrummy homemade crackers!
INGREDIENSER (3,5 l)/ INGREDIENTS (3,5 litres)
Ca. 1,7 kg plommer (ca.1,5 kg renset) / Appr. 1,7 kg plums (app. 1,5 kg deseeded)
3 pærer (ca. 300 g) / 3 pears (appr. 300 g)
3 epler (ca. 350 g) / 3 epler (appr. 350 g)
1 stor løk/ 1 large onion
1 vårløk / 1 spring onion
2 fedd hvitløk / 2 cloves garlic
450 g mykt lysebrunt sukker / 450 g soft light brown sugar
450 sukker / 450 g sugar
2 ts malt koriander / 2 tsp ground coriander
2 ts malt ingefær / 2 tsp ground ginger
1 ts chilipulver / 1 tsp ground chili powder
2 kanelstenger / 2 cinnamon sticks
2 laurbærblad 2 bay leaves
0,5 dl rødvinseddik / 50 ml red wine vinegar


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Vask og rens frukten. Skjær plommene i 4-6 deler og kast steinene. Skrell pærene og eplene og skjær i små terninger. Finhakk løk, vårløk og hvitløk. Ha alt i en stor kjele sammen med brunt og hvitt sukker, koriander, ingefær, chilipulver, kanelstenger, laurbærblad og eddik.
Kok opp og la småkoke i 45-50 minutter. Rør rundt av og til. Varm og steriliser glassene ved å la de stå i ovnen ved 100 grader i noen minutter og ha chutneyen på disse. Skru igjen lokket med det samme og sett opp-ned til avkjøling. La stå minst en uke før du bruker den. Meget holdbar, også etter at de er åpnet men må da oppbevares i kjøleskap.
English:
Wash the fruit. Cut the plums in 4-6 pieces and discard the pits. Peel the pears and apples and cut into small cubes. Finely chip onion, spring onion and garlic. Put it all into a large saucepan together with Brown and white sugar, coriander, ginger, chili powder, cinnamon-sticks, bay leaves and vinegar. Bring to the boil and let simmer for 45-50 minutes. Give it a stir once in a while. Heat and sterilize the jars by putting them in the oven at 100 degrees Celcius (212 degrees Fahrenheit) for a few minutes and fill them with chutney. Close the lid immediately and leave upside-down to cool. Let stand at least one week before serving. It keeps very well, also after opening, but then they must be kept refrigerated.
 
 NYDELIG!!! / DELICIOUS!!!
 

2 kommentarer:

  1. Ble veldig bra med syrlige "villplommer", pærer og epler fra egen hage. Mye bedre enn frukt.no sin oppskrift.

    SvarSlett
  2. Så spennende oppskrift! Hvor lenge holder et uåpnet glass seg? Er på jakt etter julegaver :-).

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...