onsdag 29. februar 2012

Oreo Choc-Chip Cookies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Ååååååhhh!!! Disse her er bare så utrolig digg!!!! Oreo-kjeks pakket inn i chocolate chips cookie-deig. Nam-Nam!!! Poden har bursdag om noen dager så nå er jeg i bakemodus deluxe! Disse her har jeg laget klare til at han skal ha med og dele ut på skole og speider. Her i Hellas har alltid den som feirer noe med kake dit de skal (skole, jobb osv.) God tradisjon synes jeg. Blir vel noen til overs tenker jeg så at vi kan ha noen i selskapet hans også. Lagde likesågodt ca. 80 stykker siden jeg allikevel var i gang;). Oppskriften jeg oppgir her er til ca. 40 stykker. Vil du ha ca. 80 er det bare å fordoble oppskriften. Tips: Disse er helt nydelige ferske og lunkne fra ovnen, da er de myke og smelter i munnen. Anbefaler absolutt å spise noen på den måten:) Når de er kalde, legg de i en tettsluttet kakeboks og de har veldig god holdbarhetstid. Når de er kalde blir de litt harde og sprø. Nydelig!!!!!

ENGLISH: Oooooohhh!!! These are so unbelieveably scrummy!!!! Oreo-cookies wrapped in chocolate-chips cookie-dough. Yum-Yum!!! My son has his birthday in a few days so now I'm in baking-mode deluxe! I have made these cookies ready for him to bring to school and scouts. If you have something to celebrate here in Greece you are the one to bring in the sweets wherever you are (school, work etc.) Good tradition I think. I guess we'll have some spare ones we can enjoy at his party too. I made 80 while I was at it;) The recipe below is for approx. 40. If you want approx. 75 just double the recipe.
Tips: These are absolutely delicious fresh and lukewarm from the oven, then they are soft and melt in your mouth. I absolutely recommend eating some that way:) When they have cooled completely, transfer them to an airtight container and they keep well. When they are cold they become harder. Wonderful!!!!!

INGREDIENSER (ca. 40 stk) / INGREDIENTS (for approx. 40 cookies)
225 g smør (romtemperert) / 225 g butter (at room temperature) (7.9 oz)
100 g brunt sukker / 100 g brown sugar (3.5 oz)
230 g sukker / 230 g sugar (8.1 oz)
2 egg (romtempererte) / 2 eggs (at room temperature)
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
500 g mel / 500 g plain flour (17.6 oz)
1 ts natron / 1 tsp bicarbonate of soda
1 ts salt / 1 tsp salt
150 g sjokoladeknapper / 150 g chocolate chips (5.3 oz)
Ca. 40 stk. Oreokjeks / Approx. 40 Oreo-cookies


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Pisk smør, brunt og hvitt sukker luftig i elektrisk mikser, minst 15 minutter. Tilsett eggene, ett om gangen og bland godt mellom hvert egg. Bland så mel, vaniljesukker, natron og salt i en bolle. Tilsett dette i smørblandingen og bland godt. Tilsett til slutt sjokoladeknappene og bland godt igjen med en slikkepott e.l. Deigen er nå litt klissete så det er lurt å sette den i kjøleskapet en stund, ca. 1 time eller mer.
Utbaking:
Hver kjeks trenger ca. 2 ts deig for å pakkes godt inn. Jeg fant det lettest å ta en klump deig, klemme den flat i hånda og legge kjeksen på denne, brette deigen rundt og så tilsette mer deig på toppen og klemme godt sammen til hele kjeksen er dekket. Legg cookiene på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved 200 grader i 8-10 minutter på midterste rille.
Oppskriften er fra den flotte bakebloggen www.sukkerfeen.com
ENGLISH:
(See step-by-step pictures below) Beat butter, brown and white sugar fluffy in an electric mixer, at least 15 minutes.
Mix flour, vanilla sugar, bicarb and salt in a bowl. Add this to the butter- and sugarmixture and beat well. In the end, add the chocolate buttons and mix well again. The dough is a bit sticky now so it is a good idea to leave it to set a little in the fridge for a while, approx. 1 hour or more.
Assembly:
Each cookie needs approx. 2 teaspoons dough in order to be properly wrapped. I found it easiest to take a piece of dough, pat it flat in my hand and put the cookie on this, wrap the dough around and add more dough on top where needed.
Put the cookies on a baking tray lined with baking paper and bake on the middle rack at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) for 8-10 minutes.



Jeg kan love at de smaker nydelig lunkne fra ovnen......
I can promise you they taste delicious lukewarm from the oven......


3 kommentarer:

  1. Åh, disse så nydelige ut!!! Tror jeg skal prøve meg på disse i bursdagen min.
    Klem fra oss her hjemme
    E, ML og lille L.
    <3

    SvarSlett
  2. HEI!!!!
    Hvordan står det til? Håper alt er bra med dere! Ja, du burde absolutt bake disse!!!! Helt utrolig gode! Og det "verste" er at de er like gode nystekte, lunkne og myke fra ovnen som når de er blitt avkjølt og "harde". For å si det sånn: Bak likegodt stor oppskrift med en gang for det skal godt gjøres å spise bare en når man først er igang,) Klem klem

    SvarSlett
  3. Ja det tror jeg gjerne på.
    Får vann i munnen av disse. Men jeg må passe vekten nå, julen satt altfor lenge på kroppen.
    Men veldig greit å bake til å servere i bursdag til sommeren :) .
    Vi har det kjempe fint. Vesle prinsessen vokser så utrolig fort.
    Prøvde å sende deg mail med bilde og video fra iPad'en, men det gikk ikke.
    Skal laste over bildene fra kameraet nå, for minnekortet er fullt. Så da skal vi sende deg bilder.
    Håper kneet er bedre.
    Vi savner dere.
    Mange klemmer!!!

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...