fredag 17. februar 2012

Pecan Pie from The Hummingbird Bakery

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
The Hummingbird Bakery er vel mer eller mindre England's svar på USA's Magnolia Bakery og tilsvarende amerikanske bakerier. Inspirert av amerikanernes tradisjoner for herlige kaker, cupcakes og desserter ble det første bakeriet åpnet i London i 2004. Dessverre har jeg ikke hatt gleden av å besøke hverken Hummingbird Bakery eller Magnolia (men det kommer vel forhåpentligvis en sjanse til det), derimot er jeg så heldig å ha kokebøkene fra begge bakerier og drømme, drømme.... Inntil jeg en dag kommer meg dit får jeg bake herlighetene hjemme på mitt eget kjøkken. Vanskelig å velge blant oppskriftene. Skal jeg bake en festkake, cupcakes, formkaker eller paier??? Vel, det er vel egentlig bare å jobbe seg igjennom, og den første kaken jeg skal dele med dere er den amerikanske klassikeren Pecan Pie. Dette er vel strengt tatt en kake - eller pai - som tradisjonelt blir bakt og spist rundt Halloween- og Thanksgivingtider i USA, men dette er en av mine personlige favorittkaker og jeg mener bestemt at denne passer absolutt hele året, den er EKSTREMT AVHENGIGHETSSKAPENDE OG FARLIG GOD!!!!!!
English
The Hummingbird Bakery is more or less England's version of USA's Magnolia Bakery and other American bakeries alike. Inspired by the American's tradition for lovely cakes, cupcakes and desserts the first bakery was opened in London in 2004. Unfortunately I haven't had the pleasure of visiting either Hummingbird or Magnolia (although I hope the chance will arise one day). On the other hand I'm lucky enough to own the cookbooks from both bakeries and dream, dream..... Until I get there one day I guess I'll just have to bake the goodies at home in my own kitchen. Difficult to choose among the recipes though. Shall I bake a partycake, cupcakes, pound cakes or pies??? Well, I guess the only thing to do is to work my way through from page 1, and the first cake I want to share with you is the American classic Pecan Pie. This is, as far as I know, a cake - or pie - traditionally baked and eaten around Halloween and Thanksgiving but this is one of my personal favourites and my strict opinion is that it is suitable absolutely all the year around. It is EXTREMELY ADDICTIVE AND DANGEROUSLY GOOD!!!!! 


INGREDIENSER (form ca. 26 cm) / INGREDIENTS (dish approx. 26 cm (10")
PAIDEIG / FOR THE PASTRY
160 g mykt, usaltet smør / 160 g unsalted butter, softened (5.6 oz)
350 g hvetemel / 350 g plain flour (12.3 oz)
120 g finkornet sukker / 120 g caster sugar (4.2 oz)
2 små egg / 2 small eggs
FYLL / FOR THE FILLING
110 g usaltet smør / 110 g unsalted butter (3.9 oz)
220 g mykt lys brunt sukker / 220 soft, light brown sugar (7.7 oz)
110 g lys sirup / 110 g golden syrup (3.9 oz)
3 store egg / 3 large eggs
260 g pekannøtter, grovhakket / 260 g pecans, roughly chopped (9.2 oz)
25-30 halve pekannøtter for dekorasjon / 25-30 pecan halves for decoration

TIPS (Norwegian): Hvis du vil kan du tilsette 80 g hakket mørk sjokolade sammen med nøttene. Jeg gjorde det en gang men foretrekker den uten da jeg synes at sjokoladen "stjal" oppmerksomheten fra de andre gode smakene i kaken. Dette er en smakssak.
TIPS (English): If you want you can add 80 g (2.8 oz) chopped dark chocolate together with the nuts. I did it once but I prefer it without since I think the chocolate "stole" attention from the other delicious flavours of the pie. This is a matter of taste and entirely up to you!
 FREMGANGSMÅTE (bilder under) / METHOD (pictures below)
NORWEGIAN: (English below)
For paideigen:
Ha romtemperert smør og mel i en bakebolle, bruk en elektrisk mikser og kjør på lav hastighet til blandingen er kornete i konsistensen. Tilsett sukkeret og så egget og bland forsiktig. Når deigen er blandet ta den ut på melet bakebord, kna forsiktig og form til en ball. Pakk inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet 20-30 minutter. Ta så ut deigen av kjøleskapet og kjevle ut på melet bakebord til ca. 5mm tykk og ha den over i en ca. 26 cm smurt paiform. Press deigen godt ned i formen og opp langs sidene helt opp til kanten. Skjær vekk overflødig deig med en skarp kniv. Prikk deigen noen ganger med en knivspiss eller gaffel og sett tilbake i kjøleskapet for å hvile 20-30 minutter. Sett i mellomtiden ovnen på 150 grader og legg et stykke bakepapir i ovnen for å varmes. Ta ut paideigen av kjøleskapet, kle sidene med aluminiumsfolie og legg det oppvarmede bakepapiret over deigen sammen med pasta, tørkede erter, bønner e.l. (for å holde det nede på plass), og stek paibunnen på midterste rille i 15 minutter. Ta så vekk bønnene og bakepapiret og stek ytterligere 15 minutter. Ta ut paiskallet fra ovnen og sett til side for avkjøling mens du lager fyllet.
For fyllet:
I en teflonbelagt stekepanne, smelt smør, sukker og lys sirup sammen over svak varme. Når det er smeltet, sett det til side for avkjøling. Ha eggene i en bolle og slå de sammen med en visp. Tilsett så den avkjølte smørblandingen i eggene og visp til alt er godt blandet. Strø de hakkede pecan-nøttene (og evt. hakket sjokolade) over paibunnen, hell smørblandingen over. Legg til slutt de halve nøttene på toppen i et pent mønster. Stek på midterste rille ved 150 grader i 30 minutter. Sett så ned temperaturen til 140 grader og stek videre i 20 minutter. Avkjøl paien og server. Nydelig!!! Paien er holdbar i romtemperatur noen dager.
ENGLISH:
For the pastry:
Using a freestanding mixer with the paddle attachment, mix together the butter and flour on a low speed until crumb-like in consistency. Add the sugar and then the egg, mixing gently just to incorporate. When a dough starts to form, take it out of the bow and knead lightly o a floured work surface to bring it together. Wrap the pastry in clingfilm and leave to rest in the fridge for 20-30 minutes.
Once the pastry has rested, roll it out on a lightly floured worktop so that it is about 5mm (1/4") thick and large enough to fit your tart tin (ca. 26 cm (10"). Line the buttered tart tin with the pastry, gently pressing it down into the base and sides of the tin. Using a sharp knife, cut away any excess pastry so that it is level with the edge of the tin, then prick the base of the pastry a few times with the point of the knife. Put the pastry case back in the fridge to rest for another 20-30 minutes. In the meantime, preheat the oven to 150 degrees Celcius (300 degrees Fahrenheit) and place a baking sheet in the oven to heat up. Once the pastry case has rested, line the edges with tin foil, place the baking sheet inside the dish and fill with baking beans (in order to keep the sheet down), then place it in the oven to bake "blind" for 15 minutes. Carefully remove the baking beans along with the baking sheet and bake the tart case for another 15 minutes. Remove from the oven and set aside to cool while you make the filling.
For the filling:
In a saucepan over a low heat, melt the butter, sugar and golden syrup togehter. Once melted, set aside to cool. Whisk together the eggs in a blow, just to break them up, then pour the melted ingredients into the eggs, stirring continuously until everything is combined. Scatter the chopped pecans (and chopped chocolate if used) over the base of the tart case and pour the liquid filling on top, then decorate with the pecan halves. Place the pie carefully in the oven, on the middle rack, and bake at 150 degrees Celcius (300 degrees Fahrenheit) for 30 minutes, then reduce the temperature to 140 degrees Celcius (285 degrees Fahrenheit) for another 20 minutes. When cooked, the pie filling should be set, with a very slight wobble in the centre. Leave the pie to cool and then serve. Delicous!! The pie keeps for a few days in room temperature.


Steg-for steg bilder / Step-by-step pictures

YUUUUUUMMMMMYYYYYY!!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...