LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: English below) Noen ganger, når det blåser nordavind fra alle kanter på en gang, når regnet, haggelet og sluddet slåss om plassen SIDELENGS og sentralfyren har knela samt at det er bare kaldt vann i dusjen pga forannevnte mangel på fyring og sol (slik at solcellepanelet ikke virker heller) - nei da er det igrunnen ikke noe særlig annet å gjøre enn å bake og spise denne kaken her! Da blir alt så meget bedre! Jeg sier ikke mer jeg, bare kos dere!!!
English:
Sometimes, when the northern wind is blowing from all directions, when the rain, hail and sleet fight for the space SIDEWAYS and the central heating is busted, added to the fact that there is only cold water in the shower hence the aforementioned lack of heating and sun (so the solarpanel is not working either) - then it is not much else to do than to bake and eat this cake! Then life will be so much better! Need I say more? Just enjoy yourselves!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
15-18 stenfrie svisker / 15-18 prunes (without pits)
4 ss Amaretto likør / 4 tbsp Amaretto liqueur
*200 g kokesjokolade / **200 g dark chocolate (7 oz)
150 g smør / 150 g butter (5.2 oz)
3 store egg / 3 large eggs
100 g lyst brunt sukker / 100 g soft light brown sugar (3.5 oz)
2 ss finmalte mandler / 2 tbsp almond flour
2 toppede ss mel / 2 topped tbsp plain flour
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
*Jeg brukte vanlig kokesjokolade i denne (ca. 43%). Hvis du liker mørk og bitter sjokolade bruk gjerne dette men jeg syntes at sjokoladesmaken ble intens nok med vanlig kokesjokolade.
** I used normal cooking chocolate in this cake (ca. 43%). If you like dark and bitter chocolate you may use this, but personally I think that the chocolate flavour was intense enough with normal cooking chocolate. (Up to you!)
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Grovhakk sviskene og legg i en bolle. Ha over 4 ss Amarettolikør, bland godt og la dette trekke, helst over natten.
Smelt kokesjokolade og smør over vannbad. Avkjøl. Pisk egg og sukker sammen i en bolle med en stålvisp til godt blandet. Tilsett sjokoladesmøret, finmalte mandler, siktet mel og bakepulver og bland godt igjen. Tilsett til slutt amarettosviskene. (Hvis det er litt likør igjen som ikke har trukket inn i sviskene tilsettes dette også!)
Smør en 22-23 cm springform og legg bakepapir i bunnen. Hell røren i denne og stek ved 180 grader Celcius på midterste rille i 25 minutter.
Det er nå det er det store det spørs.... Du kan jo enten spise kaken lunken fra ovnen (du har jo allerede vært tålmodig og venta på at sviskene skulle trekke) med krem eller vanilje-is eller du kan avkjøle kaken i formen og deretter legge den over på et passende fat. Pynt med siktet melis og evt. røde hjerter e.l. og server med pisket krem eller vaniljeis, en kopp varm kaffe eller te, et ullpledd og en god bok eller film!! (Men for all del - kaken smaker nydelig på en skolskinnsdag også!)
English:
Chop the prunes roughly and put in a small bowl. Add the Amaretto, stir well and leave to soak for a while, preferably overnight.
Melt the chocolate and butter together in a bowl which is placed over hot water. Leave to cool. Beat the eggs and sugar well using a whisk. Add the chocolate-butter, ground almonds and flour (and baking powder if used) and mix well until smooth. Lastly add the amaretto-prunes and mix well again. (Add also excess liqueur if any).
Butter and line a 22-23 cm (8-9")springform tin, pour the batter into this and bake at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for 25 minutes on the middle rack.
And finally..... Now you can just get on with eating the cake warm straight from the oven (you have already been patient waiting for the prunes to soak) with whipped cream or vanilla ice-cream, or you can leave the cake to cool in the tin and then transfer it to a serving dish. Decorate with icing sugar and some red hearts or whatever decoration you like and serve it with whipped cream or vanilla ice-cream, a cup of hot coffee or tea, a blanket, and a good book or movie!!! (By all means - the cake tastes wonderful on a sunny day as well!) Thank you Bernie, for giving me this recipe! The cake is absolutely divine!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!