lørdag 18. februar 2012

Pærekake med Yoghurtkrem / Pearcake with Yoghurt Cream

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
En deilig, litt annerledes pærekake med yoghurtkrem som er rask og enkel å lage. Basert på min venninne Zamira's oppskrift på eplekake. Jeg ladge derimot min egen vri og valgte derfor å bruke pærer i denne.
English:
A lovely, a little different pearcake with yoghurtcream which is easy and quick to make. This is based on my friend Zamira's recipe for applecake but I made my own version and chose to use pears instead.

INGREDIENSER / INGREDIENTS:
Kaken / For the Cake:
100 g smør, romtemperert / 100 g butter, at room temperature (3.5 oz)
1,5 dl sukker / 150 ml sugar (10 tbsp)
1 stort egg, romtemperert / 1 large egg, at room temperature
2,5 dl hvetemel / 250 ml plain flour (1 cup)
4 store eller 5 små pærer / 4 big or 5 small pears
Yoghurtkremen / For the Yoghurt Cream:
2,5 dl matyoghurt (el. rømme) / 250 ml Greek Yoghurt (or sour cream) (1 cup)
1 stort egg, romtemperert / 1 large egg, at room temperature
0,5 dl sukker / 50 ml sugar (3.5 tbsp)
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar
1 ts kanel / 1 tsp cinnamon


FREMGANGSMÅTE / METHOD:
Norsk: (English below)
Pisk smør og sukker hvitt, minst 15 minutter. Tilsett egget og bland godt. Sikt tilslutt i hvetemel og bakepulver. Smør en 23-24 cm springform og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen ut i bunnen og litt oppover sidene.
Skrell pærene, del i biter og fordel utover deigen. Klem de litt nedi.
For å lage yoghurtkremen piskes egg og sukker til eggedosis. Tilsett yoghurt og vaniljesukker og bland godt. Hell dette over pærene og pass på at det er jevnt fordelt. Dryss over litt kanel til slutt.
Stekes på midterste rille ved 190 grader i 35-40 minutter. La avkjøle i formen før den settes over på et passende fat og serveres.  Mmmmm. Godt!!
English:
Using an electric mixer, beat the butter and sugar until white, light and fluffy, at least 15 minutes. Add the egg and mix well. Lastly, add the flour and baking powder and mix well again. Butter a 23-24 cm (9") springform tin lined with baking paper and press the dough into this and smooth the surface with a spatula. Peel the pears , cut in pieces and cover the dough with these.
To make the yoghurt cream, beat the egg with sugar until light and fluffy. Add the yoghurt and vanillapowder and mix well. Pour the yoghurtcream over the pears and bake at 190 degrees Celcius (375 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 35-40 minutes. Leave to cool, transfer the cake to a suitable serving tray and enjoy! Mmmmmm.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...