søndag 12. februar 2012

Panna Cotta (Eggfri/Eggless)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Marius, sønnen min, har dette som favorittdessert, men jeg personlig har aldri lagd den - før i dag. Det er jo Morsdag må vite - så hva er da vel mer naturlig enn at gullungen får velge desserten? ;)
Panna cotta er en veldig populær dessert basert på fløte og vanilje. Den kan spises som den er (Marius og Andreas (gubben) vil ha den sånn) men mer vanlig er det å servere den med en eller annen form for bær- eller fruktsaus, bærcoulis eller karamellsaus for å nevne noe. Den er dessuten rask å lage (totalt med avkjølingstid ca. 2 timer) om panna cotta-trangen skulle melde seg sånn helt plutselig.....
English:
This is Marius' (my son) favourite dessert, but personally I had never made it - until today. It is Mother's day (in Norway) today, and what is then more natural than that junior chooses the dessert? ;)
Panna cotta is a very popular dessert based on cream and vanilla. You can eat it as it is (Marius and Andreas (my husband) want it like that) but it is more usual to serve it with some sort of berry- or fruit sauce, berry coulis or caramel sauce to mention a few. It is very quick to make (about 2 hours including chilling time) if the need for panna cotta suddenly appears.....
INGREDIENSER (4 porsjoner) / INGREDIENTS (4 portions):
3 blader gelatin / 3 gelatine blatters
3 dl kremfløte / 300 ml whipping cream (1 1/4 cup)
1 dl lettmelk / 100 ml milk (6 3/4 tbsp)
2 ss sukker / 2 tbsp sugar
80 g hvit sjokolade / 80 g white chocolate (2.8 oz)
1 vaniljestang / 1 vanilla-pod

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Bløt gelatinbladene i iskaldt vann i 10 minutter. Del i mellomtiden vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha alt (vaniljestang- og frø) i en kjele sammen med fløte og melk. Gi dette et oppkok og ta kjelen fra platen. Fjern vaniljestanga. (Du vil se svarte prikker av vaniljefrøene i blandingen og det skal være sånn!
Klem vannet godt ut av gelatinbladene og ha de i den varme fløtemelken sammen med sukker og hvit sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er smeltet og alt er godt blandet til en jevn røre.
Fordel blandingen i 4 fine serveringsglass og la stå på benken til avkjølt og sett deretter i kjøleskapet til stivnet.
Server kalde enten som de er eller med ønsket saus. For anledningen hadde jeg skogsbærsaus.
English:
Soak the gelatine leaves in ice-cold water for 10 minutes. In the meantime, using a sharp knife, split the vanilla pod and scrape out the sees and put everything (vanilla pod and seeds) in a saucepan together with cream and milk. Bring to the boil and then remove from the heat. Remove the vanilla pod. (You will see little black dots from the vanillaseeds in the mixture and this is the way it should be).
Squeeze the water out of the gelatine leaves and add them to the hot cream together with sugar and white chocolate. Stir well until the chocolate has melted and you have a smooth mixture.
Divide the mixture into 4 pretty glasses and leave to cool before transferring them to the fridge to chill and set.
Serve chilled as they are or with sauce of choice. Today I had fruits of the forest sauce.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...