lørdag 25. februar 2012

Flytende Sjokolade-Karamellkake Deluxe / Molten Chocolate-Caramel Cake Deluxe

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg elsker varm, flytende sjokoladekake..... Og når den varme, flytende sjokoladekaken blir blandet med hjemmelaget karamell..... Dååååååån!!!! Det KAN bare ikke bli feil det vel? Feil ble det iallefall ikke her om dagen da Skandinaviagjengen var hjemme hos meg på ost, kjeks og rødvin. Alltid like koselig!!! Skravla går om dette og hint, spennende tider her i Hellas om dagen - men for all del - vi snakker lite om økonomi - det blir for kjedelig - men det er vanskelig å komme til orde når kaklekoret er igang:) Uansett - etter å ha satt til livs uanstendige mengder av nydelige oster og kjeks måtte vi jo ha dessert og her kommer oppskriften:
English: I love hot, molten chocolate cake..... and when the hot, molten chocolate cake is mixed with homemade caramel.....Swooooooooon!!!! That CANNOT be wrong or what? It surely wasn't wrong the other night when the Scandinavians came around for cheese, crackers and redwine. Really nice each time we meet!!! We talk about this and that - "exciting" times here in Greece these days - but don't worry - we don't talk much about economy - that's just too boring - but it sure is difficult to get a word in when the cackeling-chics get going:) Anyway, after having eaten excessive amounts of lovely cheeses and crackers we needed dessert and here is the recipe:
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Husk å starte med karamellen i god tid da denne skal stå og stivne minst 2 timer Remember to start with the caramel as it needs at least 2 hours to set.
Karamell / Caramel
1,5 dl søt kondensert melk / 150 ml sweet condensed milk (5 fl.oz)
1 dl lyst brunt sukker / 100 ml soft light brown sugar (7 tbsp)
0,5 dl mørkt brunt sukker / 50 ml soft dark brown sugar (3.5 tbsp)
1,5 dl lys sirup / 150 ml golden syrup (5 fl.oz)
150 g smør / 150 g butter (5.3 oz)
En liten klype salt (gjerne Maldon) / small pinch of salt (eg Maldon)
Sjokoladekake / Chocolate Cake
300 g smør / 300 g butter (10.5 oz)
540 g sugar / 540 g sugar (19 oz)
6 store egg / 6 large eggs
150 g mel / 150 g plain flour (5.3 oz)
6 ts vaniljesukker / 6 tsp vanilla powder
3 ts bakepulver / 3 tsp baking powder
9 ss kakaopulver / 9 tbsp cocoapowder
1,5 ts kaffeessens (kan sløyfes)  / 1,5 teaspoon coffee-essence (optional)
2 ss Baileys (kan sløyfes) / 2 tbsp Baileys (optional)


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Karamellen (See step-by-step pictures below)
Kle formen du skal bruke til kaken med plastfolie og smør den med litt smør. (Jeg brukte en  18 x 28 cm form). Ha alle ingredienser til karamellen i en kjele, bland godt og varm opp under stadig omrøring. La koke på medium varme i 6 - 8 minutter til den tykner, pass på at du rører innimellom. Når den er ferdigkokt, hell den i formen du skal bruke og la stå til avkjøling og stiv. Den er klar etter ca. 2 timer men jeg lot den stå i kjøleskapet over natten.
Sjokoladekaken
Smelt smøret i en kjele, ta vekk fra varmen og avkjøl. Tilsett så sukker og rør rundt med en visp. Tilsett så eggene og bland godt.
Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og bakepulver og rør godt igjen. Til slutt siktes kakaoen i, bland godt. 
"Montering":
Ta ut den stivnede karamellen fra formen og smør den på nytt. Ha litt over halvparten av browniesdeigen i formen. Legg over den stivnede karamellen.
Dekk med resten av deigen og stek ved 200 grader på nederste rille i 30 - 35 minutter. La stå og hvile 1/2 time - 45 min. og server lunken med vaniljeis eller krem. REN SJOKOLADE-KARAMELL NYTELSE!!!! 

English: (See step-by-step pictures below)
Caramel:
Line the baking tin you are going to use for the cake with cling film and butter it lightly. (I used an 18 x 28 cm tin). (7" x 11").
Put all the ingredients for the caramel in a saucepan, mix well and heat up stirring continously. Let boil over medium heat for 6 - 8 minutes until it thickens, make sure you stir occasionally. When ready, pour it into the baking tin and leave to cool and set. It is ready after approx. 2 hours, but I left it in the fridge overnight.
Chocolate Cake:
Melt the butter in a saucepan, remove from the heat and leave to cool. Add the sugar and stir well using a whisk. Add the eggs and stir well again. Add the flour mixed with vanilla powder and baking powder (using a sieve) and stir well again.
Lastly, add the cocoa (using a sieve and mix well until smooth.
"Assembly":
Remove the now set caramel from the baking tin and butter it again. Pour a little more than half of the brownie-dough into the tin. Cover with the caramel. Cover with the remaining dough. Bake at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) on the lowest rack for 30 - 35 minutes. Serve lukewarm with vanilla ice-cream or whipped cream. PURE CHOCOLATE-CARAMEL INDULGENCE!!!!

KARAMELLEN / THE CARAMEL

SJOKOLADEKAKEN / THE CHOCOLATE CAKE
Jeg hadde en liten assistent i dag :) / I had an assistant today:)
"MONTERING" / "ASSEMBLY"
Halvparten av deigen i formen / Pour half of the batter into the tin

Dekk med karamell / Cover with caramel

Dekk med resten av deigen og stek / Cover with the remaining batter and bake

P.S. Du - bare husk å glemme å skjære pene biter av denne kaken - den SKAL se ut som på bildet. Deilig og klissete!!! :):):)
P.S. Please remember to forget to cut good-looking slices here - it's SUPPOSED to look like the picture. Lovely and gooey!!!!








1 kommentar:

  1. Den såg dødsgod ut!! Jeg elsker klissete og søte kaker :)
    Den skal jeg lage, gleder meg :D

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...