LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Dette er en DRØM av en kake. En av mine favoritter som jeg har bakt og servert mange ganger. Oppskriften har jeg funnet på http://www.detsoteliv.no/ en fantastisk bakeside drevet av Kristine. Alle oppskriftene der er utprøvd av henne selv og hun beskriver utførlig fremgangsmåte og har forskjelllige tips på lur. Hun driver også http://www.detsoteliv.blogg.no/ Vel verdt å legge til blogglisten din! Har bakt masse derfra, og alt blir vellykket! Altså - en av mine favorittblogger!!!
Men nå til Nøttedrømmen da... Dette er en utrolig god kake med hasselnøttbunn, mokkakrem med marsipanbrødbiter i midten og pisket krem på toppen pyntet med marsipanbrødbiter.....Mmmmmmm!!!! FESTKAKE!!!!
NB! Begynn dagen før med å forberede mokkakremen, den må nemlig stå i kjøleskapet over natten!
ENGLISH
This cake is an absolute DREAM!! One of my favourite cakes which I have baked and served many times. The recipe is from the Norwegian website http://www.detsoteliv.no/ a fantastic bake-site run by Kristine. All her recipes are tried out by herself and she gives a thorough explenation on methods and also have various tips to share. She also runs the blog http://www.detsoteliv.blogg.no/ Well worth a visit! I have tried out a lot from her site, and everything has turned out well! One of my favourite blogs!!!
So - for the Hazelnut Dream... This is an unbelieveably tasty hazelnutbased cake filled with mochacream & marzipan-pieces, topped with whipped cream and decorated with chocolate covered marzipan.....Mmmmmmmmm!!!!!! PARTYCAKE!!!!
NB! Start preparing the mocha-cream one day in advance as it needs to be refrigerated overnight!
INGREDIENSER / INGRETIENTS
NØTTEKAKE / HAZELNUTCAKE:
*200 g hasselnøtter / **200 g hazelnuts (7 oz)
150 g sukker / 150 g sugar (5.2 oz)
4 egg (romtempererte) / 4 eggs at room temperature
* Kjøp god kvalitet. Pass på at de ikke er "roasted".
** Buy good quality and make sure that they aren't roasted.
DYNKING / DRENCHING
3,5 ss kaffe og melk ELLER Baileys!!!! / 3.5 tbsp coffe with milk OR Baileys!!!
MOKKAKREM / MOCHA-CREAM
3,5 ss sterk kaffe / 3.5 tbsp strong coffee
50 g lys kokesjokolade / 50 g cooking chocolate (1.7 oz)
2,5 dl kremfløte / 250 ml whipping cream (1 cup)
180 g marsipanbrød / 180 g chocolate-covered marzipan (6.3 oz)
PYNT / DECORATION:
2,5 dl kremfløte / 250 ml whipping cream (1 cup)
1 ss melis / 1 tbsp icing sugar
1-2 marsipanbrød i skiver / 1-2 chocolate-covered marzipan bars in slices
FREMGANGSMAATE / METHOD
Norsk: (English below)Start kvelden i forveien med å forberede mokkakremen: Smelt kokesjokoladen sammen med kaffen i en kjele. Tilsett kremfløten og gi blandingen et oppkok. Avkjøl over natten i kjøleskap. (Ikke pisk krem før dagen etter).
Kaken:
Mal nøttene. Pisk romtempererte egg og sukker til tykk eggedosis - minst 15 minutter. (Det er viktig at eggene er romtempererte og ikke kalde når man skal piske eggedosis for å få best resultat). Vend forsiktig i nøttene med en slikkepott. Pass på at du ikke rører for hardt eller mer en nødvendig. Hell deigen i en 26 cm springform med bakepapir i bunnen. Stek på rist på nederste rille ved 175 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen og hvelv den deretter over på et passende serveringsfat.
Del kakebunnen forsiktig i to med en skarp kniv og dynk bunnene med kaffemelk eller Baileys.
Mokkakremen:
Pisk opp mokkakremblandingen til stiv krem. (Spar litt til å sprøyte små topper til pynt). Hakk marsipanbrødet og rør inn i kremen med en skje. Fyll så kaken med kremen og sett på topplokket.
Dekorasjon:
Pisk krem av fløte og melis og bre over kaken og ned på sidene. Skjær pene skiver av marsipanbrødet, (forsiktig - for sjokoladetrekket har lett for å sprekke opp) og legg i et pent mønster på toppen av kaken. Sprøyt små topper rundt omkring med mokkakremen du sparte. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til den skal spises. Den smaker best samme dag men kan gjerne stå og trekke noen timer før servering!
ENGLISH
Start the evening before by preparing the mochacream: Melt the chocolate together with coffee in a small saucepan. Add the cream and bring to the boil. Cool overnight in the fridge. (Do not whip the cream until the day after).
The Cake:
Blitz the nuts in a food processor until finely chopped, like flour. Using an electric mixer, beat the eggs and sugar until thick and fluffy - at least 15 minutes. (It is important that the eggs are at room temperature, not cold, when mixing with eggs to get the best result). Using a spatula, mix the ground nuts carefully into the egg- and sugar mixture. Make sure you don't stir more than absolutely necessary. Pour the batter into a 26 cm (10") springform tin, buttered and lined with baking paper. Bake on the lowest level in the oven at 175 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for 30 minutes. Leave the cake to cool completely in the springform tin and then transfer it to a serving dish.
Using a sharp knife, divide the cake in 2 and drench with coffeemilk or Baileys.
Mochacream:
Using an electric mixer, whisk the cold mochacreammixture until stiff. (Save a little to decorate the cake with). Chop the chocolate-marzipan and mix into the cream using a spoon. Fill the cake with the cream and put the other half of the cake on top.
Decoration:
Mix the cream with icing sugar, whip cream and spread over the cake and down the sides. Cut the chocolate-marzipan in slices, (carefully because the chocolate layer has a tendency to crumble) and decorate nicly the top of the cake. Make little swirls to decorate from the remaining mochacream. Keep the cake refrigerated until serving time. It tastes best the same day that it is made. ENJOY!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!