torsdag 14. februar 2013

Pasta Primavera

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Pasta i de fleste varianter er digg synes jeg, og det er noe de fleste liker! Som med mye annet er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i sausen. Denne gangen har jeg laget en enkel  grønnsakssaus med få ingredienser men med utrolig god smak. Less is more er det vel noe som heter? Den er også ekstremt rask å lage så denne er perfekt til dager man ikke har så god tid! Og med masse Parmesanost paa, ja da er middagen servert!
English:
I love pasta of various kinds, most people do! As many other things it is only your imagination that stops you when it comes to what to put in the sauce. This time I’ve made a simple vegetable sauce with just a few ingredients, but full of delicious flavours. “Less is more” is a popular saying, isn’t it? It is also extremely quick to make which makes it perfect for days when you don’t have much time on your hands! And with loads of Parmesan cheese on top, yes, then dinner is ready!

INGREDIENSER (2 porsjoner) / INGREDIENTS (2 portions)
4 ss olivenolje / 4 tbsp olive oil
1 liten løk, finhakket / 1 small onion, finely chopped
2 fedd hvitløk, knust / 2 cloves garlic, crushed
1 gulrot, i små biter / 1 carrot, cut into small pieces
300 g cherrytomater, delt / 300 g cherry tomatoes, cut into halves
1 dl hvitvin / 100 ml white wine (1/3 cup)
Salt og pepper / Salt and pepper
0,5 ts frisk el. tørket timian / ½ tsp fresh or dried thyme
1 ts oregano / 1 tsp oregano
Pasta etter valg / Pasta of choice
Revet Parmesanost / Grated Parmesan cheese

FREMGANGSMATE / METHOD
Norsk: (English below)
Varm oljen i en teflonpanne eller gryte. Fres løk og hvitløk til blank. Tilsett gulrøtter og fres videre. (Jeg synes det er godt når de er litt harde, men vil du ha de mykere kan du ha de i i begynnelsen sammen med løken). Tilsett hvitvin, cherrytomater og krydder og la surre i 5-10 minutter til tomatene mykner og du har en tykk saus. (Hvis du vil ha sausen litt tynnere bare tilsett litt mer hvitvin). Kok pasta etter valg og server rykende varm med masse Parmesan (hvis du liker det da)!
English:
Heat the oil in a non-stick frying pan or saucepan. Saute onion and garlic until tender. Add carrots and let sauté a little more. (I like it when the carrots are a bit hard, but if you want them softer, just add them in the beginning together with the onion). Add white wine, cherry tomatoes, herbs and spices and let sauté for 5-10 minutes until the tomatoes soften and you have a thick sauce. (If you want the sauce thinner just add a little more white wine). Boil pasta of choice and serve piping hot with loads of Parmesan cheese (if you like)!



2 kommentarer:

  1. Har du fagbrev som kokk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! He-He. Nei, det har jeg nok ikke.....Bare en litt over middels stor glede av kakebaking og matlaging....:) Håper du har funnet noe du liker her? Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...