tirsdag 12. februar 2013

Mega Osteburger / Mega Cheeseburger

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Er det noen som liker en skikkelig amerikansk cheeseburger her? Tenkte meg det ja. Og hvorfor ikke da lage en skikkelig megasvær en i ovnen? Det gjorde jeg og jubelen sto i taket her hjemme da mann og sønn kom hjem. Du mangler bare hamburgerbrødet og dressingen, jeg vet det, men jeg serverte nybakte amerikanske rundstykker “Biscuits” (oppskrift HER) ved siden av, og hvis du absolutt må ha dressing, ja da kan du jo bare lage en salat ved siden av og ha dressingen på den for eksempel…Mulighetene er der iallefall. (P.S. Se også oppskrift på Bunnløs Pan Pizza HER basert på denne oppskriften).
English:
Anybody like a real American cheeseburger? Thought so. And why not make a mega-big one in the oven then? I did, and the cheering had no end when husband and son came home. The only thing missing is the bun and dressing, I know, but I served freshly baked American Biscuits (recipe HERE) on the side and if you absolutely need dressing, well then you can make a salad and put the dressing on that for example. The possibilities are there. (P.S. See also recipe for Crustless Pan Pizza HERE based on this recipe).

INGREDIENSER (form ca. 23 cm) / INGREDIENTS (dish app. 23 cm / 9")
500 g kjøttdeig av storfe eller svin / 500 g minced beef or pork (1.1. pound)
1 stor løk / 1 large onion
3 fedd hvitløk / 3 cloves garlic
1 egg / 1 egg
3 ss havregryn / 3 tbsp oatmeal
2 ss Worcestershiresaus/ 2 tbsp Worcestershire sauce
2 ss sennep / 2 tbsp mustard
1,5 ts røkt paprikapulver (eller chilli) / 1 ½ tsp smoked paprika powder (or chilli)
3 ss Parmesanost / 3 tbsp grated Parmesan cheese
Salt og pepper / Salt and pepper
2 poteter / 2 potatoes
2 tomater / 2 tomatoes
Revet ost, gjerne blanding / Grated cheese, mixed if you want

FREMGANGSMAATE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Ha kjøttdeigen i en bolle. Finhakk løk og hvitløk i en food processor og bland dette med kjøttdeigen sammen med egg, havregryn, Worcestershiresaus, sennep, røkt paprikapulver (eller chilipulver), revet parmesanost, salt og pepper. (Hvis du har  tid kan dette med fordel gjøres dagen før eller iallefall noen timer i forveien slik at smakene får satt seg skikkelig).
Smør en paiform ca. 23 cm.(Jeg anbefaler ikke springform, fordi da vil antakelig litt av kjøttkraften lekke ut…..Tro meg, jeg har testet nettopp dette…..Bruker du en tett form vil du se at noe kraft ligger på bunnen når den er ferdigstekt, men dette får du bare helle vekk. Kjøttet holder seg iallefall saftig!!). Trykk kjøttdeigblandingen jevnt ut i denne. Skrell poteter og del de og tomatene i skiver, ikke for tykke, som du legger annenhver av i et pent mønster utover kjøttdeigen. Ringle littegranne olivenolje over og strø på litt salt og pepper. Dekk med aluminiumsfolie og stek på midterste rille ved 220 grader Celcius i 20 minutter før du tar vekk folien og steker videre i ca. 50-60 minutter til, eller til potetene er myke og gylne. (Pass på at potetene ikke blir for mørke oppå, hvis de blir det før de er gjennomstekt, legg et bakepapir eller et stykke aluminiumsfolie over). Når potetene er klare har du over revet ost, og steker videre ca. 10 minutter til osten er smeltet og gylden.
Ta ut formen av ovnen og la retten hvile 10-15 minutter før du skjærer i den og serverer. Server gjerne med ferske rundstykker og en salat ved siden av. Bon Apetit.

English:
(See step-by-step pictures below) Put the minced beef in a bowl. Using a food processor, finely chop the onion and garlic and mix this with the meat together with egg, oatmeal, Worcestershire sauce, mustard, smoked paprika powder (or chilli powder), grated Parmesan, salt and pepper. (It is great if you have the time to do this the day before or at least a few hours in advance so that all the flavours mix properly).
Use a piedish of approx. 23 cm. (9") (I do not recommend using a springform tin as the meat-juice might leak out. Believe me, I’ve tried this….If you are using a normal pie dish you will see some juice in the bottom of the dish, but just drain this off. At least the meat will not be dried out!!.) Grease it and press the meat-mixture evenly into this. Peel the potatoes and slice them as well as the tomatoes, not too thickly. Put them on top of the meat in a nice pattern, preferably every second (one potato, one tomato, one potato etc.) Drizzle a little olive oil on top and season with salt and pepper. Cover with tin foil and bake at 220 degrees Celcius (430 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 20 minutes, then remove the tin foil and continue baking for another 50-60 minutes or until the potatoes are thoroughly cooked and golden. (Check to make sure that the potatoes don’t go too dark before cooked. If they do, just cover with a baking paper or tin foil). When the potatoes are cooked, sprinkle grated cheese on top and bake for another 10 minutes or so until the cheese is melted and golden.
Remove the dish from the oven and let rest for about 10-15 minutes before cutting it and serving. Serve with some freshly baked bread and a side salad if desired. Bon Apetit!

Press ut kjøttdeigen i formen / Press the meat mixture into the dish


Legg over poteter og tomater / Top with potatoes and tomatoes


Stek til potetene er myke /Bake until the potatoes are soft

Strø over ost og stek til smetet og gyllen / Add cheese over and bake until melted and golden

KLAR!!! / READY!!!
HER ER EN MEGA-CHEESEBURGER TIL DEG!
HERE'S A MEGA CHEESEBURGER FOR YOU!

2 kommentarer:

  1. Denne retten smakte fortreffelig. greide å forspise meg på den også.

    very good food

    SvarSlett
  2. Hei Morten!
    Det var topp å høre! Tusen takk for koselig tilbakemelding!!!!
    Hilsen Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...