søndag 3. februar 2013

Bounty Brownies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Mitt mesterverk!!! Jeg vet ikke hvordan det er med dere jeg, men når lørdagskvelden kommer må jeg liksom bare ha noe med sjokolade! (Når det er sagt må det ikke vaere lørdag for å  spise sjokolade, å neida, men på  lørdagskvelden er det liksom et "must"!). Og i tillegg er det jo en unnskyldning til å bake en ny kake!! Nok om det. Gikk meg en runde i finværet på morgenen i går og prøvde å pønske ut en ny oppskrift, iallefall for meg. Og da kom jeg opp med ideen om Bounty Brownies.....Mmmmm...Hørtes ikke det godt ut eller? Som sagt, så gjort, da var det bare å sette igang og komponere og VOILA! Resultatet ble fantastisk!!!! Deilig klissete brownie med kokos i midten og et aldri så lite hint av karamell i tillegg!!!!
English:
My masterpiece!!! I don't know about you, but when Saturday night comes I just have to have something with chocolate! (That said, it really doesn't need to be Saturday for me to each chocolate, oh no, but on Saturday night it is a "must"). And that also gives me an excuse to bake a new cake!! Enough about that. Anyway, going for a walk yesterday morning I tried to invent a new recipe, at least for me. Came up with the idea of Bounty Brownies....Mmmmm... Doesn't that sound delicious? Well, I just had to put the idea into action and composed a new recipe and VOILA! The result was just fantastic!!!! Delicious gooey brownie with coconut in the middle and also a little hint of caramel!!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Browniedeig / For the Brownie batter
150 g smør / 150 g butter (5.3 oz)
130 g mørk sjokolade (se tips) / 130 g dark chocolate (see tips) (4.6 oz)
200 g hvitt sukker / 200 g white sugar (7 oz)
150 g lysebrunt sukker / 150 g soft light brown sugar (5.3 oz)
4 egg, romtempererte / 4 eggs, at room temperature
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanillasugar
1,5 ts kaffeekstrakt* / 1,5 tsp coffee extract**
130 g hvetemel / 130 g plain flour (4.6 oz)
Evt. 2 ss Baileys (for moro skyld:) /Optional: 2 tbsp Baileys (for good measure:) 
* Hvis du ikke har kan du bruke 1 ss sterk kaffe
TIPS: Jeg anbefaler sjokolade med minst 60% kakaoinnhold!
** If you don't have this you can use 1 tbsp strong coffee.
TIPS: I recommend using chocolate containing at least 60% cocoa.
Til Kokosfyllet / For the Coconut filling
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
3,5 ss lys sirup / 3.5 tbsp golden syrup
40 g lyst brunt sukker / 40 g soft light brown sugar (1.4 oz)
2 dl kremfløte / 200 ml whipping cream (6.7 fl.oz)
180 g kokosmasse / 180 g desiccated coconut (6.3 oz)

FREMGANGSMAATE / METHOD
Norsk: (English below)
Til Browniedeigen:
Smelt smør og sjokolade i en bolle over vannbad eller i mikrobølgeovn. Bland godt og avkjøl litt. Tilsett begge typer sukker og rør godt. (Denne deigen skal bare blandes sammen for hånd med en visp. Browniedeiger bør ikke røres mer en absolutt nødvending, dette for å få den rette, seige konsistensen). Tilsett ett og ett egg, bland godt mellom hvert. Tilsett så vaniljesukker, kaffeekstrakt (eller kaffe) og evt. Baileys. (Baileys er ikke nødvendig men jeg hadde det og tilsatte det også). Bland til slutt i melet og rør sammen til en glatt deig.
Smør en ca. 24 x 24 cm form og kle den med bakepapir. Hell i 2/3 av deigen og sett i fryseren i 30 minutter. (Sett til side den siste 1/3 av deigen).
Til Kokosfyllet:
Ha smør, sirup, sukker og kremfløte i en kjele og la smelte over medium varme. La småkoke i 8-10 minutter til det tykner litt, pass på at du rører innimellom og at du ikke bruker for høy varme. Tilsett så kokosmasse, bland godt og la avkjøle.
Montering og steking:
Ta ut formen fra fryseren og bre kokosfyllet jevnt og forsiktig over den kalde browniedeigen. Hell over den siste 1/3 av deigen over og jevn godt ut med en slikkepott. Stekes på nest nederste rille ved 180 grader Celcius i 30-35 minutter. La avkjøle helt i formen før du skjaerer i biter og serverer! (Du kan gjerne sette den i kjøleskapet en stund for at den skal "sette" seg mer. Da er det også enklere å skjaere pene biter). NAM!!!

English:
For the Brownie batter:
Melt butter and chocolate together in a bowl over waterbath, or in the microwave. Mix well and let cool a little. Add both types of sugar and mix well. (This batter is to be mixed by hand using a whisk only. Brownie batter should generally not be stirred more than absolutely necessary, this is to get the correct, chewy consistency). Add eggs one by one, mixing well between each addition. Then add vanilla sugar, coffe extract (or coffee) and Baileys if you have. (You can omit the Baileys, but I had some and added it). Lastly stir in the flour until you have a smooth batter.
Butter and line a springform tin approx. 24 x 24 cm) (9.5" x 9.5"). Pour 2/3 of the brownie batter into this and put it in the deep freezer for 30 minutes. (Set aside the remaining 1/3 of the batter).
For the Coconut filling:
Put butter, sugar, syrup and cream in a small saucepan and bring to the boil over medium heat. Let simmer, stirring occasionally, for 8-10 minutes until it thickens a little. Make sure you don't use too strong heat. Add the desiccated coconut, mix well and let cool.
Assembly and Baking:
Remove the tin from the freezer and spread the coconut filling gently and evenly over the cold brownie batter. Pour the remaining 1/3 of the batter over and smooth out evenly with a spatula. Bake on the middle rack at 180 degrees Celcius (360 degrees Fahrenheit) for 30 minutes. Let the brownie cool completely in the tin before cutting it into squares and serving! (If you want you can put it in the fridge for a while in order to "set" a bit more. That way it will be easier to cut). YUM!!!!

Ferdig Browniedeig / Ready Brownie batter
Kokosfyllet / Coconut filling

Bre kokosfyllet jevnt over browniedeigen / Spread coconut filling evenly over brownie batter
Hell over resten av browniedeigen / Pour over the remaining brownie batter
Ferdig stekt! / Ready!
FRISTENDE???? / TEMPTING????

3 kommentarer:

  1. These look amazing and I cannot wait to try them soon! <3 and hugs sweetie!

    SvarSlett
  2. Hi Debi!
    Thank you for your sweet comment and I really hope you and your boys will like these! :) If you like Bounty I'm sure you will! :) Looking forward to hear what you think!
    Have a great day!
    xo Camilla

    SvarSlett
  3. Denne oppskrifta har jeg lagd flere ganger og den er blitt en høydare i familieselskap ol. Nydelig og saftig kake jeg absolutt vil anbefale å prøve. Det står en i ovnen i skrivende stund, som skal serveres til en jentegjeng. Takk for fin blogg og utrolig mange spennende oppskrifter :)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...