torsdag 13. desember 2012

Ferrero Rocher Deluxe Cake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her, kjære venner, har dere den ULTIMATE FESTKAKA!!!! Denne er perfekt til ethvert kakebord i enhver feiring. Bursdag, Bryllup, Konfirmasjon, Nyttårsfeiring, Påskefeiring, Barnedåp.....Den er også den ultimate trøsten hvis du er deppa og lei deg....Jobbkollegaene mine får stadig vekk kaker jeg har laget (for de som måtte tro at jeg spiser opp alle kakene selv, så gjør jeg altså ikke det, MEN jeg smaker en bit eller tre, å ja, absolutt! Jeg må jo vite hva jeg snakker om her!!!! ;) og her i forrige uke var det to av de som hadde barn som feiret navnedag samt at svigerfaren til han ene hadde bursdag. Kunne jeg være så snill å lage kaker? Så koselig å bli spurt!!!! Var selvsagt ikke vond å be jeg, så denne lagde jeg til svigerfaren. (Oppskrift på kakene jeg bakte til navnedagsbarna kommer i senere innlegg). Jeg elsker jo å prøve ut nye oppskrifter og eksperimentere , men denne gangen sa Marius til meg: "Mamma, siden du skal lage disse kakene til et selskap hadde det kanskje vært en ide å lage noe du VET blir bra på forhånd"? Han hadde jo et poeng der.....Jeg har lenge hatt lyst til å lage en rund versjon av megakaka jeg bakte til Marius' 12-årsdag som var supergod om jeg skal si det selv (oppskrift HER) så nå fikk jeg sjansen til det! Den består av en hvit og myk kakebunn fylt av krem med knuste Ferrero Rocher sjokolader, og pyntet med en fløyelsmyk sjokoladekrem, hakkede hasselnøtter og Ferrero Rocher sjokolader. O lykke! Det var ikke en smule igjen!!! Tilbakemeldingene jeg fikk var helt fantastiske!! Veldig gøy! Bak den selv, og jeg blir veldig glad for å høre hva dere synes hvis dere prøver den!
English:
Here, dear friends, is the ULTIMATE CELEBRATION CAKE!!! This is perfect for the cake buffet at any celebration. Birthday, Wedding, Christening, New Years Eve, Easter......But I believe it would also be the ultimate comfort cake if you are sad and depressed.......I give my colleagues cakes I've made all the time (for those who might think I eat all the cakes myself, I don't, BUT I sample a bit or three, indeed I do! I have to know what I'm talking about here!!!!! ;) and last week two of my colleagues had children with name days plus that ones father-in-law had his birthday, and could I make the cakes? I really appreciated being asked and I jumped to the challenge, so I made this one for the father-in-law.(Recipes for the cakes I made for the children will come in a later post). I love testing out new recipes and experiment, but this time Marius said to me: "Mum, since you are making these on order for a party, maybe you should make something you  actually KNOW will be nice?" He definetely had a point there....For a long time I've wanted to make a round version of the mega-cake I made for Marius' birthday, which was super-delicious if I might say so myself (recipe HERE)  and now I got the chance. It consists of a white and moist sponge-cake, filled with whipped cream mixed with crushed Ferrero Rocher chocolates, and decorated with a velvety chocolate cream, chopped hazelnuts and Ferrero Rocher chocolates. Oh happiness! Not a crumble remained! The feedback I got was fantastic!! Bake it yourself and I'll appreciate getting your feedback on what you think about it! 

INGREDIENSER (26 cm. form) / INGREDIENTS (26 cm springform tin)
Til kakebunnen / For the sponge cake
8 eggehviter, romtemperert / 8 egg whites at room temperature
1 ss sitronsaft / 1 tbs lemon juice
450 g sukker / 450 g sugar
220 g mykt smør / 220 g butter, softened
350 g hvetemel / 350 g plain flour
30 g maisenna / 30 g corn flour
4 ts bakepulver / 4 tsp baking powder
0,5 ts salt / 0,5 ts salt
2 dl kremfløte / 200 ml whipping cream
3 ts vaniljeekstrakt / 3 tsp vanilla extract
Til Ferrero Rocher-kremen / For the Ferrero Rocher-cream
4 dl kremfløte / 400 ml whipping cream
20 stk Ferrero Rocher / 20 Ferrero Rocher-sjokolader
Til sjokoladekremen / For the Chocolate Crosting
4-5 dl melis / 400-500 ml icing sugar
250 g smør, mykt / 250 g butter, softened
200 g sjokolade, smeltet / 200 g chocolate, melted
2 ss vaniljeekstrakt el. vaniljesukker / 2 tbs vanillaessence or vanilla sugar
Til dekorasjon / For decoration
Hasselnøtter, hakkede / Hazelnuts, chopped
4-5 Ferrero Rocher sjokolader / 3-5 Ferrero Rocher chocolates

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til kakebunnen
(Se steg-for-steg bilder under) Ha sukker og smør i en bakebolle og pisk til lys og luftig krem, ca. 15 minutter. Bland hvetemel, maisenna, bakepulver og salt og sikt dette i smørkremen vekselvis med fløten og vaniljeekstrakten. Ha eggehviter og sitronsaft i en annen bolle og pisk til halvstivt før du blander dette forsiktig inn i deigen. Hell deigen i en smurt og bakepapirkledd springform, ca. 26 cm og stek på midterste rille ved 180 grader i 35-45 minutter. Sjekk med en kakenål etter 35 minutter, men den trenger nok litt mer tid enn det. En god ide er å legge et bakepapir over kaken de siste minuttene slik at ikke toppen blir for mørk. La kaken avkjøle helt i formen, gjerne natten over. Sett den gjerne opp-ned på et kakefat.
TIPS! Jeg har fått tilbakemelding fra en leser om at kaken ikke ble helt gjennomstekt av ovenstående temperatur og steketid. Det kan hende du må justere / øke steketiden noe, evt sette opp temperaturen til 190 grader. Etter min erfaring varierer steketiden på denne type kakebunner fra ovn til ovn. Min ovn er ganske "sterk".
Til Ferrero Rocher-kremen.
Hakk 20 Ferrero Rocher sjokolader i småbiter. Stivpisk kremfløten og bland sjokoladen i denne.
Til Sjokoladekremen
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Ha melis og smør i en bakebolle og fland godt til lyst og kremet med en elektrisk mikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og vaniljeessensen og bland godt til tykk og kremete konsistens. Denne kremen skal i sprøytepose for å lage ruffles e.l. Pass derfor på at den er tykk nok til dette og tilsett evt. litt mer melis hvis du synes det trengs.
Montering og dekorasjon:
Sett kakebunnen på fatet du skal servere den på og del den forsiktig i tre deler, jeg brukte en lang og skarp fileteringskniv til dette. Smør på halvparten av Ferrero Rocher-kremen, legg på midtlaget, smør på resten av kremen og legg på topplokket. Smør så et tynt lag Sjokoladekrem på toppen og ned langs sidene av kaken. Strø hakkede hasselnøtter på toppen. Ha så Sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt med ruffles e.l. opp langs sidene av kaken. Sprut så kremdotter rundt på toppen, del de ekstra 4-5 Ferrero Rocher-sjokoladene i to og sett en halvdel på hver kremdott. (og en hel en i midten for bursdagsbarnet :) )

ENGLISH:
For the Sponge Cake
(See step-by-step pictures below) Put sugar and softened butter in a baking bowl and beat until light and fluffy for approx. 15 minutes using an electric micer. Mix flour, corn flour, baking powder and salt and sift this into the buttercream, alternating with the whipping cream and vanilla extract. Put the eggwhites and lemon juice in another bowl, beat this until half-stiff and mix it gently into the batter. Pour the batter into a lined and buttered springform tin, approx. 26 cm., and bake on the middle rack at 180 degrees Celcius for 35-45 minutes. Check with a baking pin after 35 minutes, but you probably need to leave it a few more minutes. A good idea is to cover it with a baking paper the last minutes in order to avoid the top becoming too dark. Let the cake cool completely in the tin, preferably overnight. You may well put it upside-down on a tray.
TIPS: I have received feedback from a reader that her sponge cake was not thorougly baked after following the above temperature / baking time. You might need to adjust / increase the baking time and possbly set the temperature to 190 degrees Celcius. In my experience, baking time of this kind of sponge cake varies from oven to oven. My oven is quite "strong".
For the Ferrero Rocher-cream.
Chop 20 Ferrero Rocher chocolates. Whip the cream until set and mix the chocolates with the cream.
For the Chocolate Frosting
Melt the chocolate and leave to cool. Put icing sugar and softened butter in a bowl and beat until light and creamy. Add the melted chocolate and vanilla essence and mix well until thick and creamy. Remember that you're making ruffles with this so make sure that it is thick enough. If you think it is necessary, just add a little more icing sugar to make it a bith thicker.
Assembling and decorating the Cake:
Place the sponge cake on the serving tray you are using and divide it carefully into three layers. I used a long, sharp filet-knife for this. Spread half of the Ferrero Rocher-cream onto the bottom layer, add the next layer, spread the rest of the cream onto this, and put the last layer on top. Spread a thin layer of Chocolate cream on top and down the sides of the cake. Sprinkle chopped hazelnuts on top of the cake. Put the Chocolate cream in a decorating bag with a decorating tip and make ruffles up the sides of the cake. Finish off with little "dots" on top and place half a Ferrero Rocher chocolate on these, (and a whole chocolate in the middle for the birthday-boy or girl :) )


Himmelsk god! / Divine!

SE OPPSKRIFT HER FOR BURSDAGSKAKA TIL MARIUS!
SEE RECIPE HERE FOR MARIUS' BIRTHDAY CAKE!
Inspirasjon til kakebunnen er hentet fra den flotte bakeboka "Love Manuela"
Sponge Cake recipe is adapted from the great book "Love Manuela" 

4 kommentarer:

  1. Birgit Mathisen19. mai 2013 kl. 22:24

    Denne høres ut som om den må prøves. Er den best å servere med en gang den er bake eller gjør den seg best om den får stå over natta?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Birgit! Så koselig aa høre at du har lyst til å bake denne! Anbefaler det ja, den er utrolig god om jeg skal si det selv....;) I utgangspunktet anbefaler jeg å servere den samme dagen den er pyntet siden det er fersk krem i fyllet. Men når det er sagt er den minst like god dagen etter....Om du har tid, server den nyfylt samme dag, men passer det bedre for deg så fyller du den bare kvelden i forveien. Husk bare at sjokoladekremen er en smørkrem som "hardner" litt i kjøleskapet så la den gjerne stå i romtemperatur 10-15 minutter før servering slik at den mykner litt.
      Bunnen kan du gjerne lage et par dager i forveien og oppbevare den godt innpakket i plast. Den kan også lages lengre tid i forveien og fryses.
      Veldig hyggelig om du forteller hva du syntes om resultatet når du lager den!! :)
      Hilsen Camilla

      Slett
  2. Birgit Mathisen2. juni 2013 kl. 23:26

    Hei! Prøvde denne for litt over en uke siden. Den falt i smak hos alle. Vel, minsten på 3 år ville helst bare ha sjokoladekremen som var på toppen og sidene, men ellers falt den i smak. Den ble høy og fin... og mektig. Den holdt seg også bra. Den ble servert samme dag som den ble bakt, men siste stykke ble spist en uke senere.
    Hilsen Birgit

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Birgit!!! Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding! Er så glad for at du / dere likte den!!! :) :) :) Jeg har bare lyst til å anbefale en annen kake, litt i samme gate, men kanskje litt mer "barnevennlig", nemlig min Cookies & Cream Cake! Den er jeg sikker på at minsten også vil like hele av, både kakebunnen, fyllet og kremen! :) Håper du finner flere oppskrifter her inne som du får lyst til å lage, og igjen, kjempehyggelig å høre fra deg!
      Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...