søndag 31. mars 2013

Amaretto og Marsipan Brownies / Amaretto and Marzipan Brownies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Det er påske. Iallefall over store deler av verden...Ikke her på Kreta, vi feirer ikke før 5. mai i år. Men siden jeg er norsk kan jeg vel få feire littebitt selv om jeg bor her jeg gjør?
Sånn rent bortsett fra den religiøse og også viktigste grunnen til at vi feirer påske, forbinder jeg denne høytiden med marsipan, sjokolade, appelsiner og Kvikk-Lunsj, samt påskesol og ski på fjellet.....Iallefall var det sånn i barndommen i Norge, (har blitt fint lite av det siden jeg flyttet til Kreta... men se gjerne eget innlegg  HER om den greske påskefeiringen). Det var vel kanskje derfor jeg fikk ideen til disse browniene her i går. Hva med å tilsette marsipan i browniedeigen? Og en aldri så liten, eller ganske stor når sant skal sies, dæsj med Amaretto-likør? Kan jo ikke blir annet enn digg det! Jepp! Det ble det! :) :) :) :) :)
(Og du, hvis du liker likør kan jeg også glede deg med mine Baileys Brownies, oppskrift HER )
English:
It is Easter. At least in some parts of the world....Not here in Crete though, we don't celebrate until 5th May this year. But since I am Norwegian I'm allowed to celebrate a little bit even if I live here?
Apart from the religious and also most important reason we celebrate Easter, I connect this holiday with marzipan, chocolate, oranges and Kvikk-Lunsj (a Norwegian chocolate like Kit-Kat) as well as Easter-sun and skiing in the mountains.....At least it was like that growing up in Norway (there hasn't been much of that since I moved to Crete....but you can read about the Greek Easter celebration HERE ). Anyway, I guess that was how I got the idea yesterday for these brownies. How about adding marzipan? And a little splash, or quite big truth to be told, of Amaretto liqueur? Can't be anything else but yummy! Yep! It was! :) :) :) :) :)
(P.S. If you like liqueur I can make you happy recommending my Baileys Brownies, recipe HERE)

INGREDIENSER (til ca. 25x25 form) / INGREDIENTS (ca. 25x25/9.5" tray)
Browniedeigen / For the Brownie-batter
200 g smør / 200 g butter (7 oz)
200 g melkesjokolade / 200 g milk chocolate (7 oz)
100 g mørk sjokolade / 100 g dark chocolate (3.5 oz)
4 store egg / 4 large eggs
300 g sukker / 300 g sugar (10.5 oz)
250 g hvetemel / 250 g plain flour (8.8 oz)
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
2 ts vaniljeessens / 2 tsp vanilla essence
1,2 dl Amaretto Mandellikør / 120 ml Amaretto Almond Liqueur (1/2 cup)
Fyll / Filling
400 g marsipan / 400 g marzipan (14 oz)
Glasur / For the Icing
200 g melkesjokolade / 200 g milk chocolate (7 oz)
100 g mørk sjokolade / 100 g dark chocolate (3.5 oz)
1 dl kremfløte / 100 ml double cream (app. 1/3 cup + 1.5 tbsp)
80 ml Amaretto Mandellikør  / 80 ml Amaretto Almond Liqueur (1/3 cup)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
For å lage Brownien:
Smelt smøret i en kjele over svak varme. Tilsett sjokolade delt i biter og rør godt til den har smeltet. Avkjøl litt. Visp sammen egg og sukker for hånd. (Når man lager brownies skal røren blandes for hånd, dette for å få den rette kompakte konsistensen). Tilsett Amaretto, sjokoladesmøret, vaniljeessens, siktet hvetemel og vaniljesukker og bland godt til en klumpfri røre. Smør og kle en form, ca. 25 x 25 cm, med bakepapir. Hell 2/3 av deigen i formen. Skjær marsipanen i ca. 0.5 cm skiver og legg over. Hell over resten av deigen og pass på at marsipanen er dekket (se bilder). Stek ved 180 grader på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt mens du lager glasuren. 
For å lage Glasuren:
Gi kremfløten og Amaretto et oppkok, brekk sjokoladen i biter og la smelte. Bland godt. Avkjøl litt og hell så den lunkne glasuren over den fortsatt lunkne kaken. (Prikk noen hull rundt omkring på kaken med en tannpirker før du heller over glasuren så trekker den inn i kaken).
La avkjøle før du skjærer i biter og serverer. Du kan selv velge om du vil la den stå i kjøleskap for å bli helt kald eller om du vil ha den romtemperert og mer klissete....Du må gjerne ha en kremklatt ved siden av hvis du vil ha den enda mektigere.

English:
To make the Brownie: Melt the butter in a saucepan over low heat. Add chocolate in pieces and stir well until melted. Leave to cool for a little while. Beat the eggs and sugar together by hand using a whisk. (Brownie batter should be mixed by hand in order to get the right, compact consistency). Add the Amaretto, chocolate-butter, vanilla essence, sifted flour and vanilla sugar and mix well to a smooth batter. Butter and line a baking tin, approx. 25x25 cm (9.5"). Pour 2/3 of the batter into the tin. Cut the marzipan into approx. 0.5 cm slices (1/4") pour the remaining batter over, making sure you cover the marzipan completely (see pictures). Bake at 180 degrees Celcius (356 degrees Fahrenheit)on the middle rack for approx. 30 minutes. Let the cake cool a little while you make the icing.
To make the Icing:
Bring the Amaretto and cream to the boil, break the chocolate into pieces and let it melt in the cream. Mix well until smooth and leave to cool a little. Pour the lukewarm mixture over the still lukewarm cake. (Make holes in the cake first with a cakepin so that the icing will soak into the cake).
Let the cake stand for a while so the icing sets before cutting it into pieces and serving. Choose yourself whether you want to refridgerate it to be completely cold or if you want it at room temperature and more gooey....Serve with a dollp of whipped cream on the side if you want it even richer.
Hell 2/3 av deigen i formen. Skjær marsipanen i ca. 0.5 cm skiver og legg over /
Pour 2/3 of the batter into the tin. Add marzipan cut into approx. 1.5 cm slices (1/4")
Dekk med resten av deigen / Cover with the remaining batter
Klar til steking / Ready for baking
Ferdigstekt / Ready
Hell over lunken glasur og la avkjøle frem til servering /
Pour over the icing and let cool before serving

TRENGER INGEN ORD..../ NO NEED FOR WORDS....

2 kommentarer:

  1. Å denne må jeg prøve altså :) nam

    SvarSlett
  2. Hei Bente!
    Så hyggelig! Håper du liker den! Veldig koselig hvis du sender en tilbakemelding om hva du synes om den!!! :)
    Hilsen Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...