tirsdag 18. desember 2012

Konfekt fylt med Karamell eller Bringebærgele (Glutenfri) / Confectionery filled with Caramel or Raspberry Jelly (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Hjemmelaget konfekt....Mmmmm..... Så godt! Så enkelt! Så moro å gi bort! Det er bare din egen fantasi som setter grenser på hva du kan fylle sjokoladene med! Det eneste du trenger er sjokolade, lys eller mørk, alt ettersom hva du liker best, fyllet du selv velger og silikonformer. Litt tålmodighet er ikke å forakte, og så trenger du litt tid til avkjøling innimellom.. Jeg valgte å lage to forskjellige typer. En fylt med hjemmelaget karamell, og en med bringebærgele. Det er FRYKTELIG vanskelig å la være å snoke i kjøleskapet nå........ (Se også oppskrift på Hjemmelaget Bounty HER)
English:
Homemade confectionery....Mmmmm.....So good! So simple to make ! So much fun to give away! It is only your own imagination which limits what you can fill the chocolates with. The only thing you need is chocolate, light or dark, whatever you like, the filling of choice and some silicon moulds. A little patience is also a good thing and you need a little time inbetween the stages for cooling. I chose to make two different types. One with homemade caramel and one with raspberry jelly. It is EXTREMELY difficult to leave the fridge alone now.....(See also recipe for Homemade Bounty HERE)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Konfekt med Karamell / Confectionery with Caramel
Sjokolade av god kvalitet / Chocolate of good quality
Karamell / Caramel
75 g usaltet smør / 75 g unsalted butter (2.6 oz)
50 g sukker / 50 g caster sugar (1.7 oz)
50 g mykt lyst brunt sukker / 50 g soft light brown sugar (1.7 oz)
50 g lys sirup / 50 g golden syrup (1.7 oz)
125 ml kremfløte / 125 ml double cream (1/2 cup)
0,5 - 1 ts Maldonsalt* (kan sløyfes) / 0,5 - 1 tsp Maldon salt**

Konfekt med Bringebærgele / Confectionery with Raspberry Jelly
Sjokolade av god kvalitet / Chocolate of good quality
1 pakke gele / 1 packet of jelly




FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til KARAMELLVERSJONEN: Brekk sjokoladen i biter og smelt over vannbad. (Ha sjokoladen i en bolle og sett i en kjele med varmt vann til den er smeltet. Pass på at du ikke får vann i sjokoladen!).
For å lage karamellen gjør som følger: Smelt smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele og la småkoke i 3 minutter under omrøring. Tilsett kremfløte og salt (begynn med 0,5 ts) og bland godt. Smak (forsiktig så du ikke brenner deg!) og se om du vil ha i mer salt. La småkoke i ca. ett minutt før du har den over i en bolle og venter til den avkjøles og tykner og er klar til å brukes.
Ta frem formene og ha litt sjokolade og opp langs sidene. (Pass på at alt blir dekket men også at du har god plass til karamellen)! Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Når den er klar, har du i avkjølt karamell. Pass på at du ikke fyller helt til toppen for du skal ha på et lag med sjokolade til. Sett tilbake i kjøleskapet en stund. Når karamellen har tyknet enda mer fyller du i sjokolade til toppen. Sett tilbake i kjøleskapet og vent til sjokoladen har stivnet før du tar ut sjokoladen av formene og legger i en boks. Oppbevares i kjøleskap.
Til GELEVERSJONEN:  Brekk sjokoladen i biter og smelt over vannbad. (Ha sjokoladen i en bolle og sett i en kjele med varmt vann til den er smeltet. Pass på at du ikke får vann i sjokoladen!).
For å lage geleen, følg fremgangsmåten på pakken men bruk bare halvparten med vann! La geleen avkjøles helt men ikke la den stivne.
Ta frem formene og ha litt sjokolade og opp langs sidene. (Pass på at alt blir dekket men også at du har god plass til geleen)! Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Når den er klar, heller du i avkjølt gele. Pass på at du ikke fyller helt til toppen for du skal ha på et lag med sjokolade til. Sett tilbake i kjøleskapet en stund. Når geleen har stivnet fyller du i sjokolade til toppen. Sett tilbake i kjøleskapet og vent til sjokoladen har stivnet før du tar ut sjokoladen av formene og legger i en boks. Oppbevares i kjøleskap.

ENGLISH:
FOR THE CARAMEL VERSION: Break the chocolate into pieces and melt it in a bowl placed in a saucepan filled with hot water. (Make sure you don't get any water into it by accident!)
To make the caramel, do as follows: Melt butter, sugars and syrup in a heavy based saucepan and let simmer for 3 minutes, stirring now and then. Add cream and salt (start with 0,5 tsp) and stir again. Taste (careful so you don't burn yourself!) to see if you want to add a little more salt. Leave to simmer another minute before removing from the heat. Pour it into a jug and wait for it to cool down and thicken a bit before use.
Spoon some melted chocolate into the moulds. (Make sure that bottom and sides are covered but leave space for the caramel!) Put the moulds in the fridge for the chocolate to set. When it is ready fill with cooled caramel, but make sure that you don't fill it completely as you are adding another layer of chocolate. Put the moulds back in the fridge for a while for the caramel to set even more. When ready, add more chocolate to cover the caramel and put back in the fridge and wait until the chocolate has set again before removing the ready confectionery from the moulds and put into a tin. Keep refridgerated.

FOR THE JELLY VERSION: Break the chocolate into pieces and melt it in a bowl placed in a saucepan filled with hot water. (Make sure you don't get any water into it by accident!)
To make the jelly, follow the instructions on the packet but add just half of the water. Leave to cool but not set. 
Spoon some melted chocolate into the moulds. (Make sure that bottom and sides are covered but leave space for the caramel!) Put the moulds in the fridge for the chocolate to set. When it is ready fill with cooled jelly but make sure that you don't fill it completely as you are adding another layer of chocolate. Put the moulds back in the fridge for a while for the jelly to set. When ready, add more chocolate to cover the jelly and put back in the fridge and wait until the chocolate has set again before removing the ready confectionery from the moulds and put into a tin. Keep refridgerated.
 
Dette er godt!!! / This is good!!!
 

2 kommentarer:

  1. Wow, these would definitely satisfy my sweet tooth...very lovely and the perfect finish to dinner! xo Ally

    SvarSlett
  2. Thank you Ally! :)I agree, this is definetely good idea instead of a huge dessert! :)o Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...