søndag 7. april 2013

Kokos Blondies / Coconut Blondies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Hvis du liker kokos kommer du til å elske disse! Seige, søte, gode og fulle av kokossmak! NAM!!! Bak de gjerne en dag i forveien for de smaker om mulig enda bedre neste dag!!! Say no more....
English:
If you like coconut, you'll love these! Chewy, sweet and bursting with coconut flavour!!!! YUM!!! If you can, make them one day in advance because they're, if possible, even better the next day! Say no more...

INGREDIENSER (12-16 stk)/ INGREDIENTS (makes 12-16)
Bunn / For the crust
130 g smør, mykt / 130 g butter, softened (4.6 oz)
150 g hvetemel / 150 g plain flour (5.3 oz)
1 ss + 2 ts lysebrunt sukker / 1 tbsp + 2 tsp light brown sugar
Kokostopping / Coconut topping
200 g lysebrunt sukker / 200 g light brown sugar (7 oz)
2 store egg, romtempererte / 2 large eggs at room temp.
1 ts vaniljeekstrakt / 1 tsp vanilla extract
60 ml søt kondensert melk / 60 ml (1/4 cup) sweet condensed milk
1 ss hvetemel / 1 tbsp plain flour
0,5 ts bakepulver / 0.5 tsp baking powder
0,5 ts kanel / 0.5 tsp. cinnamon
120 g kokosmasse / 120 g desiccated coconut (4.2 oz)
 
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til bunnen: Bland smør, hvetemel og sukker i en bakebolle. Du kan bare bruke hendene til dette og kna det til godt blandet. Press deigen jevnt ut i en smurt og bakepapirkledd form ca. 21x25 cm (eller 23x23 cm) Forstek bunnen ved 180 grader Celcius på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl noe mens du lager toppingen.
Til kokostoppingen: Ha egg og sukker i en bakebolle og bland godt sammen med en elektrisk mikser (ikke pisk eggedosis). Tilsett vaniljeessens og søt kondensert melk og bland godt. Sikt og bland i mel, bakepulver og kanel før du til slutt tilsetter kokosmasse og rører til en jevn deig for hånd.
Spre kokosblandingen over den forstekte bunnen og stek ved 180 grader Celcius på midterste rille i 25-30 minutter til gyllen. La avkjøle helt i formen før du skjærer i biter og serverer.

English:
For the crust: Mix butter, flour and sugar in a bowl. You can just do this by hand. Knead well until a dough forms and press this into a greased and lined brownie tin approx. 21x25 cm (8"x10") (or 23x23 cm. / 9"x9"). Bake the crust at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 10 minutes. Leave to cool a little while you make the topping.
For the coconut topping: Put eggs and sugar in a bowl and mix well using an electric mixer. Add vanilla extract and sweet condensed milk and mix well. Sift and add flour, baking powder and cinnamon and mix again before lastly adding the desiccated coconut and stir by hand until you have a smooth and even batter.
Spread the coconut-mixture onto the pre-baked crust and bake at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 25-30 minutes until golden. Let the blondies cool completely in the tin before cutting into pieces and serving.
Forstek bunnen / Pre-bake the crust
Lag kokostoppingen / Make the coconut topping
Spre kokosblandingen jevnt over den forstekte bunnen /
Spread the coconut mixture evenly onto the pre-baked crust
Klar til steking / Ready for baking
La avkjøle helt, gjerne over natten, før servering /
Let cool completely, overnight if you can, before serving
DEILIGE OG SEIGE / LOVELY AND CHEWY

Oppskriften er fra bakeboken "Fat Witch Brownies" (med noen personlige justeringer).
The recipe is adapted from the baking book "Fat Witch Brownies" (with a few personal adjustments).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...