LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Oi-oi-oi.....Nå er det ALTFOR lenge siden jeg har delt en ny oppskrift med dere.....Beklager dette men jeg har rett og slett ikke hatt tid..... Flyttet nemlig hjem til Norge for 2 uker siden sammen med mann og sønn etter 16 år i Hellas så de siste månedene har jeg vært travelt opptatt med pakking av esker (utrolig hvor mye greier som akkumulerer i skuffer og skap over tid gitt...) og forberedelser til flyttingen. Er redd det blir litt tynt mellom innleggene fremover også men jeg lover å komme sterkere tilbake med flere nye og spennende oppskrifter når jeg kommer mer i rutine med det nye livet her i Norge med skolegang for Marius og oppstart i ny jobb for meg:) Innen den tid er det jo masse å ta av her inne allerede både av mat-og kakeoppskrifter så jeg håper dere fortsetter å besøke meg fremover også. Selv om de siste ukene og dagene på Kreta var travle måtte vi jo innimellom puste litt ut og lage noe å kose oss med, og ikke minst feire at poden sto i alle fag til eksamen!! En av de veldig positive tingene med å flytte er at man ikke bruker mye penger på mat! (Iallefall ikke når man er som meg som lager store porsjoner og fryser bort til flere middager), så i sommer før avreise bare raida jeg fryseren og fikk spist opp alt som jeg allerede hadde laget opp. I tillegg til mat hadde jeg noen poser med bær som jeg jo hadde lyst til å ha glede av og i en av de posene hadde jeg nydelige, digre blåbær! Mmmmm. Elsker blåbær, så da tok jeg utgangspunkt i Skogsbær-Yoghurtkaken min (oppskrift HER ) og lagde denne Blåbærkaken med Gelelokk! Skikkelig nammis var den!!! Dette er en nydelig og frisk dessertkake som minner om ostekake men ikke er så mektig da den ikke inneholder ost, bare yoghurt, gele og litt kremfløte - og en hel haug med bær både inni og oppå! Nå som alle sier at det er så mye blåbær å finne i skogen er det jo bare å dra på bærtur da og sette i gang!! :) (Eller du kan kjøpe ferske eller frosne på butikken).
English: WOW.....It's been WAY too long since I shared a recipe with you.....Sorry about that but I just haven't had the time..... You see, I just moved back to Norway 2 weeks ago with husband and son after living 16 years in Greece so the last months have been extremely busy with packing of boxes (incredible how much stuff that accumulates in cupboards and drawers over time) and preparations for the move. I'm afraid that I won't have much time to share new recipes in the next few weeks but I promise to come back strong once I get into the routine with our new life here with Marius' school and new job for me :) Meanwhile there are already many cake- and food recipes here to choose between so I hope that you will continue visiting me. Even if the last weeks and days in Crete were busy we had to sit down, relax and enjoy ourselves with something yummy from time to time, and of course we had to celebrate that Marius passed all subjects during his exams!!! One very positive thing about moving is that you don't spend much money buying food! (If you are like me, that is, who usually make big portions and freeze for further dinners), so this summer before our departure I just emptied the freezer and served what I had already prepared. In addition to food I had some packets of berries that I wanted to enjoy and among them was a bag of huge, lovely blueberries! Mmmmm... Love blueberries, so I used my recipe for Yoghurtcake with Berries (recipe HERE) as base and made this Blueberry Cake with Jelly! Turned out brilliantly!!! This is a delicious and fresh dessert-cake that can resemble a cheesecake, but is not so rich as it doesn't contain cheese, just yoghurt, jelly and a little cream - and loads of berries! And now that the blueberries are in season and if you're lucky enough to live close to a forest - well, why not head out to pick some and get bakin'! (Otherwise I'm sure you can find frozen or fresh ones in the supermarket).
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Bunnen / For the base
120 g smør / 120 g butter (4.2 oz)
250 g Digestivekjeks / 250 g Digestive biscuits (8.8 oz)
Fyllet / For the filling
*1 pk skogsbær-eller blåbærgelepulver / *1 packet fruits-of-the-forest or blueberry jelly-powder
*1 pk skogsbær-eller blåbærgelepulver / *1 packet fruits-of-the-forest or blueberry jelly-powder
2 dl kremfløte / 200 ml whipping cream (6.7 fl.oz)
1 ss sukker / 1 tbsp sugar
0,5 dl rømme el. matyoghurt / 50 ml sour cream or Greek yoghurt (1.7 fl.oz)
250 g skogsbær-eller blåbæryoghurt / 250 g fruits-of-the-forest or Blueberry yoghurt
300 g blåbær / 300 g blueberries
250 g skogsbær-eller blåbæryoghurt / 250 g fruits-of-the-forest or Blueberry yoghurt
300 g blåbær / 300 g blueberries
*Halvparten av vannet som står oppgitt / *Half of the water indicated
Topping / Topping
200 g blåbær / 200 g blueberries
*1 pk skogsbær-eller blåbærgelepulver / *1 packet fruits-of-the-forest or blueberry jelly-powder
*Halvparten av vannet som står oppgitt / *Half of the water indicated
Topping / Topping
200 g blåbær / 200 g blueberries
*1 pk skogsbær-eller blåbærgelepulver / *1 packet fruits-of-the-forest or blueberry jelly-powder
*Halvparten av vannet som står oppgitt / *Half of the water indicated
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Begynn med geleen som skal avkjøles før du blander den i fyllet. Kok opp halvparten av vannet angitt på pakningen og rør ut gelepulveret i dette. Sett til side for å avkjøle. Fortsett så med kjeksbunnen: Smelt smør i en kjele, knus kjeksen i en food processor og bland godt sammen i en bolle. Press blandingen ut i en 23-24 cm springform og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk fløte og sukker til krem og tilsett rømme eller gresk yoghurt og bland godt. Tilsett bæryoghurten og bland igjen. Ha så i den avkjølte geleen (den kan gjerne ha begynt å stivne litt og bland til en jevn masse (kjør på laveste hastighet med mikseren, for dette spruter litt). Bland til slutt i blåbær (tinte hvis du bruker frosne), hell yoghurtmassen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet et par timer, eller helst natten over, til den har stivnet.
Når kaken er stivnet lager du toppingen ved å igjen koke opp halvparten av vannet angitt på gelepakningen og røre ut gelepulveret i dette. Når geleen er avkjølt, (ikke stivnet) legger du blåbær utover hele kaken og heller den avkjølte geleen forsiktig over. La stå i kjøleskapet frem til toppingen er stivnet og serveringsklar. Sett kaken på et passende fat og NYT!
English: Start with the jelly. Bring water to the boil - half of what is indicated on the package - and stir the jellypowder into this until completely dissolved. Set aside to cool.
Continue with the biscuit base: Melt the butter, blitz the biscuits in a food processor and mix well together in a bowl. Press the mixture into a 23-24 cm springform tin and place in the fridge while you get on with the filling.
Using an electric mixer, beat the sugar and whipping cream until set and add sour cream or Greek yoghurt and mix well. Add fruits-of-the-forest or blueberry yoghurt and mix well again. Add the cooled jelly (it doesn't matter if it has started to set a little and mix until well incorporated (use the lowest speed on the mixer because it might "splash" a little). Add the blueberries (if you use frozen then defrost them first), pour the yoghurt-mixture over the biscuit base and leave refrigerated for a couple of hours, or preferably overnight until set. When set, make the topping by again bringing half of the water indicated on the jelly-packet to the boil and mixing the jelly-powder into this. Set aside to cool. Spread the blueberries on top of the cake and carefully pour the cooled jelly over. Put the cake back into the fridge to set. Transfer the cake to a serving tray and ENJOY!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!