torsdag 7. november 2013

Seigryte med Rosmarin & Salvie / Pollock with Rosemary & Sage

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Det er helt forferdelig hvor lang tid det har gått siden jeg sist la ut en oppskrift men jeg har rett og slett ikke hatt tid....Vi har nå flyttet tilbake til Norge, noe som er helt topp, og de siste månedene har gått i ett med utpakking, skolestart for Marius, ny fantastisk jobb for meg og i det hele tatt venne seg til et nytt liv. Jeg elsker det!!!! Jeg er så glad over å være tilbake i gamlelandet igjen :) Nå begynner vi å komme i orden her så da er det tid for litt blogging igjen også. Har savnet det.... Lagde denne herlige fiskegryta i dag (som også vil fungere utmerket med kyllingfilet men jeg er jo en fiskeelsker så....)Jeg valgte å koke pastaskruer men du kan  selvsagt bruke hvilken pastatype du vil eller selvfølgelig ris. Rask å lage og helt nydelig. Hele gryta forsvant i alle fall her......
English:
It has been ages since I last posted a recipe but I just haven't had the time..... We have now moved back to Norway, something that is just awesome, and the last months has flown by with unpacking, start of school for Marius, New fantastic job for me and all in all getting used to a new life. I love it!!!! I'm so happy to be back here again!! :) Now we are starting to get in "order" here so now I can make some time to blog my recipes as well. I have missed that.... I made this lovely fish-casserole today (which would also work wonderfully With chicken, but I'm a fish-lover so.... I chose to serve it with pasta but it would also be great with rice. Quickly made and delicious. We ate it all.....

INGREDIENSER (3-4 personer)/ INGREDIENTS (serves 3-4)
ca. 600 g seifilet (el. kylling) / approx. 600 g (1.3 lb) pollock filet (or chicken)
SAUS: / SAUCE
2 løk / 2 onions
3-4 fedd hvitløk / 3-4 cloves garlic
1 vårløk / 1 spring onion
1 rød paprika / 1 red pepper
1 ss olivenolje / 1 tbsp olive oil
1 boks hakkede tomater / 1 can chopped tomatoes
3 dl hvitvin / 300 ml (1 1/3 cups) white wine
1 fiskebuljongterning (el. kylling) / 1 fish stock cube (or chicken)
1 neve hakket bladpersille / 1 handful chopped parsley
1,5 ts rosemary / 1,5 tsp dried rosemary
1,5 ts tørket salvie / 1,5 tsp dried sage
0,5 ts chilipulver / 0,5 tsp chilipowder
Salt og pepper / Salt and pepper
(2 ss kapers, om du liker) / 2 tbsp capers if you like)
 
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Varm oljen i en dyp, non-stick stekepanne. Hakk løk, vårløk og hvitløk og surr til blank. Tilsett paprika i biter og surr videre et par minutter. Tilsett tomater, hvitvin, fiskebuljongterning (eller kyllingbuljong om du bruker kylling istedenfor fisk) og alt krydderet. La småkoke i ca. 10 minutter. Skjær fisken i biter, tilsett denne og skru ned varmen slik at fisken trekker, ikke koker. La dette stå og kose seg i ca. 20 minutter til fisken er klar og sausen har tyknet litt. (Om du bruker kylling istedenfor fisk, brun denne og sett til side før du lager sausen. Ellers følges samme fremgangsmåte). Tilsett persille, smak til og server med ris eller pasta. Det er godt med litt revet parmesan på eller fetaost ved siden av. Jeg har satt kapers i parentes fordi du kan godt sløyfe dette hvis ikke alle liker det. Jeg elsker det og hadde litt bare på min egen tallerken.
English:
Heat the oil in a deep, non-stick frying pan. Chop onion, spring onion and garlic and saute until soft. Add red pepper in pieces and saute for another couple of minutes. Add tomatoes, white wine, fish wtock cube (or chicken wtock cube if you use chicken instead of fish) and all the herbs. Let simmer for about 10 minutes. Cut the fish into pieces, add to the pan, stir carefully and reduce the heat to low so the fish will just simmer in the sauce, not boil. Leave it for about 20 minutes until the fish is thoroughly cooked and the sauce thickens. (If you use chicken, saute it in the pan and set aside before you make the sauce. Otherwise follow the method as described). Add the parsley, season to taste and serve With rice or pasta. It is great with some grated parmesan or some feta cheese on the side as well. I have mentioned capers in brackets as this can easily be omitted if not everybody like it. Personally I love it and I just added some to my portion.
 


VELBEKOMME / BON APETIT!
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...