søndag 9. juni 2013

"Giouvetsi" - Ovnsbakt Orzo (Risoni) på Gresk Vis / "Giouvetsi" - Ovenbaked Orzo (Risoni) the Greek Way

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Dette er nammelinam!!! Og med en haug med revet parmesanost på!!! Oh lykke!! Her har jeg laget denne deilige retten med nakkekoteletter, men den er nøyaktig like god med kylling, lam eller storfekjøtt, så det er bare å velge din favoritt. Som jeg som regel sier når det gjelder den gresk-inspirerte maten: La den gjerne stå og godgjøre seg en stund (tildekket med folie) etter at den er klar! Blir så utrolig kjempegodt!
English:
This is yummy!!! And with loads of grated Parmesan cheese!!! Oh happiness!!!! Here I have made it with pork chops but it is just as delicious with chicken, lamb or beef. As I usually say when it comes to Greek-inspired food: Leave it for a while to soak up the wonderful flavours (covered with tin foil) after it is ready!!! So incredibly good!

INGREDIENSER (3-4 pers) / INGREDIENTS (serves 3-4 pers.)
*Svinekoteletter,kylling,lam el.storfekjøtt/**Pork chops, chicken,lamb or beef
ca. 1 liter vann / approx. 1 litre water (4 cups)
2 kjøttbuljongterninger / 2 beef stock cubes
1 grønnsaksbuljongterning / 1 vegetable stock cube
1 boks tomater / 1 tin of tomatoes
Salt og pepper / Salt & pepper
1-2 ts Chilipulver (kan sløyfes) / 1-2 tsp Chili powder (optional)
250-300 g Orzo/Risoni / 250-300 g Orzo / Risoni (9-10 oz)
*4-5 koteletter el. 6-8 kyllinglår el. 500-600 g storfe- eller lammekjøtt
**4-5 pork chops or 6-8 chicken legs or ca. 1lb beef or lamb
 
FREMGANGSMAATE / METHOD
Norsk: (English below)
Krydre kjøttet med salt og pepper. Jeg liker å gjøre dette dagen før slik at kjøttet trekker til seg krydderet for jeg synes det blir mye bedre da. Smør en ildfast form med litt olje, ha i kjøttet og stek ved 200 grader i 30-40 minutter, snu kjøttet etter halvgått tid. Du kan gjerne sette på grillelementet mot slutten slik at kjøttet blir litt crispy. I mellomtiden gi vannet blandet med tomatene og buljongterningene et oppkok. Hell dette over kjøttet i formen, tilsett risoni / orzo og bland godt. Stek videre i ca. 20-30 minutter til pastaen er gjennomkokt. Når maten er ferdig dekk gjerne til med folie og la den stå en stund og godgjøre seg, enten i avslått ovn eller på benken. Pass bare på at det er en god del væske igjen, for pastaen vil trekke til seg vannet en del og du vil ikke at dette skal bli for tørt. Server med Parmesan ost og en god salat ved siden av.
English:
Season the meat with salt and pepper. I like to do this one day in advance for the meat to soak up the flavours properly. Grease an ovenproof dish with a little oil and bake the meat at 200 degrees Celcius for 30-40 minutes. Turn it once during baking. You can also switch on the grill-element towards the end of the cooking time so the meat becomes a bit crispy. Meanwhile, bring water mixed with tomatoes and stock cubes to the boil. Pour this over the meat, add risoni (orzo) and mix well. Continue baking for about 20-30 minutes until the pasta is ready. When ready, you can cover it with tin foil and let it stand for a while, either in the cooling oven or on the kithen counter. Just make sure there is a bit of liquid left because the pasta will soak up the stock and you don't want this to become dry. Serve with Parmesan and a good side salad!

Stek kjøttet først / Cook the meat first
Risoni eller Orzo er risformet pasta / Risoni or Orzo is rice-shaped pasta
Hell den kokende vaesken over kjøttet i formen, tilsett risoni (orzo) og stek til pastaen er klar /
Pour the boiling stock over the meat and add risoni (orzo) and bake until the pasta is ready
Ferdig! / Ready!

Server med revet Parmesanost og en god salat! /
Serve with grated Parmesan and a good salad!

2 kommentarer:

  1. Lag giouvetsi på kraften fra pinnekjøtt! Og ha i masse hvitløk :-)

    Mvh,
    -Øystein.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Øystein! Ja, du det hørtes skikkelig digg ut! Det skal jeg jammen prøve ved anledning :) Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...