LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with NorwegianNorsk: (English below)
Julen er ugjenkallelig over, ikke for i år, men for i fjor......Treg som jeg er med blogginnleggene mine om dagen kommer nå julesilda på nyåret, men hva gjør vel det da? Personlig spiser jeg sild til frokost hele året, er nesten like glad i det som ost og det sier jo sitt, de som kjenner meg godt vet dette, men til jul lager jeg litt "ekstra". Lagde ikke mindre enn fire forskjellige i år (fjor), og denne her ble klart en av favorittene. (Når det er sagt var de andre også skikkelig gode og oppskrifter kommer). Spennende smak av koriander og ingefær. Anbefaler den på det absolutt varmeste. For å si det sånn: Jeg venter ikke helt til jul igjen med å lage denne!
Tips: Tips: Se også oppskrifter HER på Dillsild, HER på nydelig Glassmestersild, HER på Sennepssild Deluxe med Rømme, Dill og Vårløk og HER på Sennepssild med Yoghurt og Majones.
Christmas is definetely over, not this years, but last years......Slow as I am with my blogposts these days, my recipes for Christmas Herring is coming now, after New year, but what does it matter? Personally I eat pickled herring on cracker bread for breakfast all the year around, I love pickled herring almost as much as I love cheese and that says something, at least the people who know me well know this, but for Christmas I make something "extra". Made no less than four different kinds this year (or last year) and this one became a favourite. (That said, I loved the other ones I made too and recipes for those will follow). Delicious flavour of coriander and ginger. I highly recommend it. Let me put it this way: I won't wait until Christmas before I make it again!
Tips: See recipes HERE for lovely "Glassblowers Herring" and HERE for Pickled Herring in Mustard Sauce.
Ingredienser (2 store glass) / Ingredients (for 2 large jars)
400 g kryddersildfilet / 400 g (14oz) herring filets (vacuum-packed or in brine)
*1 bit ingefær i små biter / **1 piece fresh ginger cut into small pieces
(*ca. 2 cm bit / **approx. 2 cm (3/4 inches) piece
1 potte frisk koriander / 1 bunch fresh coriander
2 ss kapers / 2 tbsp capers
2 rødløk (eller gule) / 2 red onions (eller gule)
Til laken / For the pickling Liquid
4 dl vann / 400 ml (1 2/3 cups) water
3 dl sukker / 300 ml 1( 1/4 cups) sugar
2 ts brunt sukker / 2 tsp brown sugar
2 dl hvitvinseddik / 200 ml (3/4 cup + 1 tbsp) white wine vinegar
1 ss korianderfrø / 1 tbsp coriander seeds
Fremgangsmåte / Method
Norsk: (English below)
Start med å vanne ut sildefiletene i 2-3 timer hvis de er for salte. (Smak en liten bit. Om de ikke er for salte kan du bare skylle de godt i kaldt vann).
Lag laken ved å koke opp vann, sukker, brunt sukker, hvitvinseddik og korianderfrø. Pass på at sukkeret er oppløst og la avkjøle helt.
Skjær sildefiletene i passende biter, skjær løk i tynne skiver, grovhakk kapers og koriander og skjær ingefær i små biter. Bland alt godt og ha over i et rent glass. Hell over laken slik at det dekker helt og skru lokket godt igjen.
La stå og trekke 2-3 dager før du spiser den. Oppbevares kjølig. Holbarhet ca. 1 måned.
English:
Start by soaking the herring in water for 2-3hours or according to the label on the package (or taste it to see if it is necessary, it might not be, but at least rinse them under running water). Set aside.
To make the pickling liquid: Bring water, sugar, Brown sugar, white wine vinegar and coriande seeds to the boil in a saucepan until the sugar has dissolved. Leave to cool completely.
Cut the herring into bite size, thinly slice the onions, roughly chop the capers and fresh coriander and cut ginger into small pieces. Mix it all in a bowl and spoon into clean jars. Pour the chilled pickling liquid over until completely covered and seal well. Let stand for a couple of days before serving. Keep it in a cool place and it keeps for about a month.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!