torsdag 21. juni 2012

Browniekake med Philadelphiakrem, Bær og Pistasjnøtter / Browniecake with Philadelphiacream, Berries & Pistachios

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne jeg.....Denne kaka er den ultimate!!! Har liksom alt!!!.....Nok en gang har jeg prøvd meg på en kake fra Kristine på www.detsoteliv.no (under navnet Browniekake med Mascarponekrem og Bær) og som alltid ble resultatet vellykket. Ifølge Kristine ble denne kaka kåret til Norges Beste Festkake av Allers i 2010, og jeg forstår hvorfor. Myk, klissete, deilig browniekake med hakkede Pistasjnøtter, toppet med Philadelphiakrem, som igjen er toppet med litt syrlige Bær og dekorert med Pistasjnøtter på sidene. Denne kombinasjonen gjør denne kaka helt unik! Søt, syrlig og litt salt.....MMMMMMMMMMMMMMM (Jeg har laget denne med både Mascarponekrem og Philadelphiakrem, og foretrekker Philadelphiakrem. Du velger) 
English:  I don't know where to start....This cake is the ultimate!!! Has everything!!!... I have again made a cake from Kristine who runs www.detsoteliv.no and as usual the result is successful. Kristine says that this cake was awarded Norways Best Celebrationcake in 2012 by a magazine (but then with Mascarponecream) and I can understand why. Soft, gooey, lovely Browniecake, topped with Philadelphiacream, againg topped with tart Berries and chopped Pistachios on the sides. This combinatinon makes this cake unique! Sweet, tart and a little salty....MMMMMMMMMMMMM (I have made this with both Mascarponecream and Philadelphiacream and I prefer Philadelphiacream. Your choice)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Browniekaka / For the Browniecake
200 g smør / 200 g butter (7 oz)
200 g sjokolade (70%) / 200 g chocolate (70%) (7 oz)
4 egg, romtempererte / 4 eggs at room temperature
4 dl sukker / 400 ml sugar (1 2/3 cups)
*1 ts vaniljesukker / **1 tsp vanilla sugar
*2 ts vaniljeessens / **2 tsp vanilla essence
2 ts bakepulver / 2 tsp bakingpowder
3 dl hvetemel / 300 ml plain flour (1 1/4 cups)
ca. 1,2 dl hakkede pistasjnøtter / appr. 120 ml chopped pistachios (1/4 cup)
* Hvis du ikke har vaniljeessens kan du bare bruke vaniljesukker, men jeg anbefaler å bruke en av god kvalitet, som f.eks Tørsleffs eller Jacobs Utvalgte / **If you don't have vanillaessence you can just use powder or vice versa, but I recommend to use one of good quality
Philadelphia/Mascarponekrem / For the Philadelphia /Mascarpone Cream
500 g Philadelphia- eller Mascarponeost / 500 g Philadelphia- or Mascarpone cheese (17.6 oz)
2 ts sitronsaft / 2 tsp lemon juice
1 dl melis / 100 ml icing sugar (0.4 cup)
1,5 ts vaniljesukker / 1,5 tsp vanillasugar


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Smelt smøret i en liten kjele, ta så kjelen av platen og ha i sjokolade i biter og la den smelte. Rør til den blir jevn.
Visp egg og sukker noen sekunder med en elektrisk mikser, men ikke pisk eggedosis, (da blir det kakekonsistens og ikke brownie). Tilsett sjokoladesmøret og vaniljeessens og bland igjen.
Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og bakepulver og bland til en jevn deig.
Bland i hakkede pistasjnøtter til slutt.
Ha deigen i en smurt, bakepapirkledd springform (26 cm) og stek på midterste rille ved 170 grader i ca. 35 minutter. Kaken skal fremdeles være litt rå i midten. La kaken avkjøles helt i formen, gjerne i kjøleskap over natten.
Philadelphia- eller Mascarponekrem: Ha kremost, melis, sitronsaft og vaniljesukker i en bolle og bland godt med elektrisk mikser til myk og luftig krem.
Dekorering: (Se steg-for-steg bilder under) Sett kaken opp-ned på et passende fat og dekk med kremen, også nedover sidene. Press hakkede pistasjnøtter langsmed sidene.
Pynt med bær til slutt.....

English: For the Brownie-cake: Melt the butter, remove from the heat and add chopped chocolate and let it melt. Stir until you have a smooth mixture. Using an electric mixer, beat the egg with the sugar for a few seconds until just incorporated (if you mix it too long the cake won't get the brownie-consistency). Add the chocolate-butter and vanilla essence and mix again. Add the flour with vanillasugar and bakingpowder and mix until well incorporated. In the end, add the chopped pistachios.
Pour the mixture into a lined 26 cm (10") springform tin  and bake on the middle rack at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) for approx. 35 minutes. The cake is supposed to be a bit gooey in the middle. Let the cake cool completely in the tin, overnight in the fridge.
For the Philadelphia-or Mascarpone Cream:
Put cream cheese, icing sugar, lemon juice and vanilla sugar in a bowl and mix well until soft and fluffy, using an electric mixer.
Decoration: (See step-by-step pictures below)
Put the cake upside-down on a serving dish and cover with the cream, also down on the sides. Press chopped pistachios alongside the egde of the cake. Decorate with berries in the end.......

Snu kaken opp-ned på et passende fat / Put the cake upside-down on a serving dish
Dekk hele kaken med krem / Cover the whole cake with cream
Press pistasjnøtter rundt hele kaken og pynt med bær  
Press pistachios around the cake and decorate with berries
.....og forbered deg på en smaksopplevelse av de sjeldne....... 
 ......and prepare for an amazing flavour sensation......


 

2 kommentarer:

  1. Mmmm, ja den må eg prøve! Har ikkje funne noko kake som slår favorittkaka mi, ostekake på browniebunn m/bringebærkrem frå hummingbird bakery, som eg meiner har alt. Men trur den kan kome temmeleg nær!

    SvarSlett
  2. Hei Marte!
    Så koselig å høre fra deg!!!! Ja denne burde du prøve! Smakskombinasjonen av søtt (browniekake), søt-syrlig (ostekremen), syrlig (bærene) og salt(nøtter) er kjempegod!!!! Som til en forandring fra den herlige Hummingbird-kaka....som er vanvittig god...... Jeg har også laget den men lagde den med bjørnebærkrem istedenfor bringebær og kalte den Bjørnebær-Ostekake-Brownie. Oppskrift her: http://www.kakemilla.blogspot.gr/2012/05/bjrnebr-ostekake-brownie-blackberry.html
    Veldig koselig at du følger meg og jeg håper du finner noe mer du liker her inne. Og selvsagt er det gøy hvis du skriver og forteller hva du synes!
    Hilsen Camilla (Kakemilla)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...