onsdag 22. august 2012

Innbakt Laks med Pesto eller Pepperost / Salmonwraps with Pesto or Peppercheese

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian

Norsk: (English below)
Jeg elsker fisk og sjømat!! Laks er en av favorittene og denne innpakkede versjonen bringer den til nye høyder!! Smakskombinasjonen av laks og butterdeig er helt nydelig og med pesto eller pepperost i tillegg.....MMMMM!!!!! Min og mannen's favoritt av de to er den med pepperost, Marius (sønnen vår) sin favoritt er pestoversjonen. Hva som er din gjenstår å se, for denne retten bør du absolutt ikke gå glipp av!! Rask å lage er det også og alt kan klargjøres på forhånd (t.o.m dagen før) så er det bare å sette i ovnen og vente en halvtime. Dette er ganske mektig så en nydelig salat passer best til (som lages mens laksen stekes). Jeg lager alltid min favorittsalat "Fargerik Salat med Hvitløks-& Balsamicovinaigrette", oppskrift HER
English: I love fish and seafood!! Salmon is one of my favourite fish and this wrapped version brings it to a whole new level!! The flavour-combination of salmon and pastry is just lovely and with pesto or pepper cheese in addition.....MMMMMM!!!!! My husband's and my favourite of the two is the pepper-cheese one, Marius (our son) prefers the pesto version. Which is your favourite remains unknown until you try it, and you shouldn't miss it!! It is quickly made too and you can prepare everything in advance, even the day before, and then you can just put it in the oven and wait half an hour. This is quite rich food so it should be served with a lovely salad (which you prepare while the salmon is being cooked). I always make my favourite "Colourful Salad with Garlic-& Balsamicovinaigrette" recipe HERE

INGREDIENSER  / INGREDIENTS
Til 8 stk (4-6 personer) / Makes 8 (for 4-6 persons)
2 butterdeigplater / 2 puff pastry sheets
8 laksefileter / 8 salmon filets
Salt & pepper / Salt & pepper
1 glass pesto (f.eks. Barilla) / 1 jar of pesto (e.g. Barilla)
150-200 g kremost med pepper / 150-200 g cream cheese with pepper
1 egg + melk til pensling / 1 egg + milk for brushing
TIPS (Norsk): Hvis du ikke finner kremost med pepper kan du fint bruke Philadelphiaost som du blander med nykvernet svart pepper
TIPS: (English) If you cannot find cream cheese with pepper, just buy Philadelphia cheese and mix with freshly ground black pepper

Norsk: (English below) 
(se steg-for-steg bilder under)Tin fisken og legg på et fat. Dryss over salt og pepper og la ligge noen timer, gjerne over natten i kjøleskap.
Tin butterdeigen og legg på et bakebord. Kjevle den gjerne ut litt. Smør pesto ut over hele og del i 4 like store deler. Legg en fiskefilet på hver butterdeigbit og pakk godt inn. Skjær av evt. overflødig deig. Gjenta prosessen med den andre butterdeigplata, nå med pepperost.
Legg laksepakkene på et bakepapirkledd stekeplate. Skjær noen snitt i hver så dampen får slippe ut, (gjerne i forskjellig mønster så du ser forskjell på smakene). Pensle med sammenvispet egg og litt melk. Stek på midterste rille ved 200 grader i 30 minutter. Server med en gang med en salat. Se under for bilde og link til oppskrift på min favorittsalat).

English: (see step-by-step-pictures below)Defrost the fish and place on a tray. Season with salt and pepper and leave for a few hours, preferably overnight in the fridge.
Defrost the puff pastry sheets and put on the table. Using a rolling pin, roll it out a little. Spread pesto all over and divide into 4 equal squares. Put one fish filet on each piece and wrap it well. Cut away excess pastry if necessary. Repeat with the other pastry sheet, this time with pepper-cheese.
Place the salmon-wraps on a baking tray lined with baking paper. Cut a few slits in each to release the steam, (cut different patterns to tell the difference). Brush with egg mixed with a little milk and bake on the middle rack at 200 degrees celcius for 30 minutes. Serve immediately with a salad. (See below picture and link to my favourite salad).

Tin laksen og krydre med salt og pepper / Defrost the salmon and season with salt and pepper
Smør pesto ut over hele,  legg en fiskefilet på hver butterdeigbit og pakk godt inn /
Spread pesto all over, place a salmon filet on each square and wrap well.
Gjenta prosessen med pepperost-versjonen / Repeat the process with the pepper cheese version
Skjær noen snitt i hver så dampen slipper ut og stek /
Cut a few slits in each and bake
Klar! / Ready!


Server med denne salaten. Oppskrift HER / Serve with this salad. Recipe HERE

Tips: Se HER for en annen lakse- og pesto variant.
Tips: See HERE for another version of salmon with pesto.

2 kommentarer:

  1. Ååå! Jeg var så heldig at jeg fikk smake denne retten da vi var hjemme hos dere, og det smakte utrolig godt, så jeg er veldig glad for at du delte oppskriften her! Da kan jeg hvertfall prøve å lage det like godt som deg;)

    SvarSlett
  2. Hei Martine!
    Så koselig å høre fra deg!!! Hvordan har du det? Tusen takk for kjempekoselig kommentar! Er så glad for at du likte dette!!!! Lag i vei og kos deg!!! Klem Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...