fredag 13. april 2012

Tsourekakia (Koulourakia) - Greske Påskekaker / Tsourekakia (Koulourakia) Greek Easter Cookies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Denne helgen skal den greske påsken feires og da er disse kakene selvskrevne innslag på bordet! De er så utrolig gode! Disse er ikke harde kaker men derimot luftige og porøse cookies som smelter i munnen! Tro for all del ikke at disse bare kan spises ved påsketider, nei, disse kan du bake hele året og ha på lur i kakeboksen! Kjempegode til en kopp kaffe, te eller kakao, eller som mannen min gjør: Dypp de i en kopp varm melk!! P.S. Eget innlegg om den greske påskefeiringen finner du HER og oppskrift på Tsoureki Påskebrød finner du HER 
English: This weekend we are celebrating the Greek Easter and these cookies are a must on the table! They are so incredibly yummy! These are not hard cookies but light and frothy and melts in your mouth! Do not think that these can be enjoyed only at Eastertime, no, make them all year around and have them handy in your cookie jar! Really nice with a cup of coffee, tea or hot chocolate, or, as my husband does: Dunk them in a cup of hot milk!! P.S. You can read separate post about the Greek Easter Celebration HERE and you will find recipe for Tsoureki Greek Easter Bread HERE

INGREDIENSER (ca. 30 stk.) / INGREDIENTS (makes approx. 30)
500 g mel / 500 g plain flour (17.6 oz)
2 egg / 2 eggs
180 g sukker / 180 g sugar (6.3 oz)
180 g meierismør, mykt / 180 g butter, softened (6.3 oz)
2 ss appelsinsaft / 2 tbsp orange juice
2 ts konjakk / 2 tsp cognac
2 ts bakepulver / 2 tsp bakingpowder
1 egg + 1 ss vann til pensling / 1 egg + 1 tbsp water for brushing

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: English below:
(Se steg-for-steg bilder under). Rør smør og sukker lyst og luftig med en elektrisk mikser. Tilsett ett egg om gangen og bland godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaft og konjakk og bland godt. Bland mel og bakepulver og sikt i. Bland godt til du får en fast deig. La hvile i kjøleskapet minst 1 time. 
Når deigen har stått i kjøleskapet en stund, del den inn i klumper på ca. 30 g. hver (du får ca. 30 stk.) Trill hver deigklump ut til en pølse som du bøyer og deretter tvinner. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett, pensle med egg blandet med litt vann og stek på midterste rille ved 180 grader i 15-20 minutter. De skal være lyst gylne. La avkjøle på rist og oppbevar i tettsluttet kakeboks. 
ENGLISH:
(See step-by-step pictures below) Using an electric mixer, beat the butter and sugar light and fluffy. Add one egg at the time, beating well inbetween. Add orange juice and brandy and mix well.
Mix flour with baking powder and sieve into the mixture. Mix well until a firm dough forms. Leave to rest in the fridge for at least one hour.
When the dough har rested in the fridge for a while, divide into pieces of approx. 30 g each (you will get approx. 30 pieces). Roll out, bend and twist (see pictures).
Transfer the cakes to a bakingtray and bake on the middle rack at 180 degrees Celcius (355 degrees Fahrenheit) 15 - 20 minutes until light golden. Leave to cool on a wire rack and keep them in an airtight container.


ENJOY!!!!

2 kommentarer:

  1. Å så herlig at du deler! Denne må prøves, grekofil som jeg er!

    SvarSlett
  2. Hei! Så koselig!!!! Ikke noe som er så gøy som når andre også har lyst til å prøve oppskriftene jeg legger ut her! :) Gi meg en tilbakemelding når du har lagd dem og fortell hva du synes da! :) :) :) Har du forresten sett oppskriften på Gresk Baklava??
    Hilsen Camilla (Kakemilla)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...