mandag 27. august 2012

Snickers & Peanutbutter Muffins

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det er absolutt ingen hemmelighet at jeg har en utpreget forkjærlighet for alt som har med sjokolade, karameller og peanøtter å gjøre.....og ikke er jeg flau for å innrømme det heller..... Navnet på disse overjordisk gode muffinsene sier alt spør du meg...De er fryktelig gode når de er avkjølt og til og med dagen etter at de er bakt. Det var sånn jeg smakte de første gang - MEN - den andre gangen jeg bakte dem spiste jeg en varm rett fra ovnen.....Sier ikke mere jeg....

English:
I know I'm repeating myself here. But it is absolutely no secret that I have an extended addiction to everything having to do with chocolate, caramel and peanuts....and I'm not embarassed to admit it either....Just the name of these out-of-this-world-heavenly muffins says it all if you ask me...They are incredibly yummy cooled and even the day after you've baked them. That's the way I tasted them the first time - BUT - the second time I made them I ate one hot straight from the oven.....Say no more....

INGREDIENSER (16-18 stk) / INGREDIENTS (makes 16-18)
250 g mel / 250 g (8.8 oz) plain flour
85 g lyst brunt sukker / 85 g (3 oz) golden caster sugar
1,5 ss bakepulver / 1,5 tbsp baking powder
En klype salt / pinch of salt
160 g grovt peanøttsmør / 160 g (5.6 oz) crunchy peanut butter
60 g smør, smeltet / 60 g (2.1 oz) butter, melted
1 stort egg / 1 large egg
180 ml melk /180 ml (3/4 cup) milk
3 x 65 g Snickers-sjokolader / 3 x 65 g (3x 2.3 oz) Snickers-bars

lørdag 25. august 2012

Vafler med Ricottaost & Brunt Sukker / Waffles with Ricotta Cheese & Brown Sugar

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below):
Vafler slår aldri feil - det er alltid godt det! I ettermiddag hadde Marius en kompis på besøk og da blir det som regel vafler på dem for det er alle kompisers favoritt har jeg funnet ut. Det er litt nyfikent for de greske barna med norske vafler da de er helt annerledes enn dem de selger rundt på kafeene her. Det er ikke noe som er vanlig å lage hjemme her, det er omtrent umulig å få tak i vaffeljern i butikkene her. Men nok om det. Iallefall så raida jeg skapene her i dag på jakt etter ingredienser og da ble denne oppskriften til. Jeg hadde bl.a. en boks med Ricottaost i kjøleskapet som jeg fant ut at jeg ville bruke.....Vel - resultatet ble helt toppen! Myke, tykke vafler.........Mmmmmmm!!!! (Trykk HER for en annen nydelig klassisk vaffeloppskrift som er hakket søtere og med mer kanel & kardemommesmak, og HER for oppskrift på Risgrøtvafler!)
English: You can never to wrong with waffles - it is always good! This afternoon Marius had a friend over and when he does I often make waffles as I've learned that this is a favourite. Norwegian waffles are a bit of a curiosity amongst the Greek kids as they are completely different from the ones that are served in the cafees around here. It is not something they make at home - it is next to impossible to find a waffle-maker in the shops here. But anyway. I raided the cupboards here for ingredients and then this recipe was born. I had, for example, a box of Ricotta Cheese in the fridge that I found out I wanted to do something with.....Well - the result was great! Soft, thick waffles.....Mmmmmmmmmm!!!! (Click HERE for another great classic waffle recipe which is a bit sweeter and with more cinnamon & cardamom taste, and HERE for recipe for Rice Pudding Waffles!)
Ingredienser (ca. 12-15 stk) / Ingredients (makes 12-15)
5 egg / 5 eggs
2,5 dl mørkebrunt sukker / 250 ml dark brown sugar (1 cup)
250 g smeltet smør / 250 g butter, melted (8.5 oz)
250 g Ricotta ost / 250 g Ricotta cheese (8.5 oz)
200 g gresk yoghurt naturell / 200 g plain Greek yoghurt (7 oz)
4-5 dl melk / 400-500 ml milk (ca. 2 cups)
600 g hvetemel / 600 g plain flour (21 oz)
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
*3 ts blandingskrydder / **3 tsp ground mixed spices
*(blanding av kanel, koriander, ingefær, muskat og nellik).
**I used "Heritage" Ground Mixed Spice, a mixture of cinnamon, coriander, ginger, cloves & nutmeg)

onsdag 22. august 2012

Innbakt Laks med Pesto eller Pepperost / Salmonwraps with Pesto or Peppercheese

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian

Norsk: (English below)
Jeg elsker fisk og sjømat!! Laks er en av favorittene og denne innpakkede versjonen bringer den til nye høyder!! Smakskombinasjonen av laks og butterdeig er helt nydelig og med pesto eller pepperost i tillegg.....MMMMM!!!!! Min og mannen's favoritt av de to er den med pepperost, Marius (sønnen vår) sin favoritt er pestoversjonen. Hva som er din gjenstår å se, for denne retten bør du absolutt ikke gå glipp av!! Rask å lage er det også og alt kan klargjøres på forhånd (t.o.m dagen før) så er det bare å sette i ovnen og vente en halvtime. Dette er ganske mektig så en nydelig salat passer best til (som lages mens laksen stekes). Jeg lager alltid min favorittsalat "Fargerik Salat med Hvitløks-& Balsamicovinaigrette", oppskrift HER
English: I love fish and seafood!! Salmon is one of my favourite fish and this wrapped version brings it to a whole new level!! The flavour-combination of salmon and pastry is just lovely and with pesto or pepper cheese in addition.....MMMMMM!!!!! My husband's and my favourite of the two is the pepper-cheese one, Marius (our son) prefers the pesto version. Which is your favourite remains unknown until you try it, and you shouldn't miss it!! It is quickly made too and you can prepare everything in advance, even the day before, and then you can just put it in the oven and wait half an hour. This is quite rich food so it should be served with a lovely salad (which you prepare while the salmon is being cooked). I always make my favourite "Colourful Salad with Garlic-& Balsamicovinaigrette" recipe HERE

INGREDIENSER  / INGREDIENTS
Til 8 stk (4-6 personer) / Makes 8 (for 4-6 persons)
2 butterdeigplater / 2 puff pastry sheets
8 laksefileter / 8 salmon filets
Salt & pepper / Salt & pepper
1 glass pesto (f.eks. Barilla) / 1 jar of pesto (e.g. Barilla)
150-200 g kremost med pepper / 150-200 g cream cheese with pepper
1 egg + melk til pensling / 1 egg + milk for brushing
TIPS (Norsk): Hvis du ikke finner kremost med pepper kan du fint bruke Philadelphiaost som du blander med nykvernet svart pepper
TIPS: (English) If you cannot find cream cheese with pepper, just buy Philadelphia cheese and mix with freshly ground black pepper


tirsdag 21. august 2012

Fargerik Salat med Hvitløks- og Balsamicovinaigrette / Colourful Salad with Garlic- and Balsamicovinaigrette

 LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Dette er verdens beste salat!!! Ingen over - ingen ved siden.  Nydelig bare som den er for seg selv, eller ved siden av hva som helst av god mat, som fisk, kjøtt, pizza, sjømat, innbakt laks (oppskrift HER), lasagne al forno (oppskrift HER).....Server den på et stort, flatt fat istedenfor i en bolle! Det ser mye mer imponerende ut synes jeg! Ved siden av salaten har jeg alltid små boller med oppskårede soltørkede tomater, ristede pinjekjerner og høvlet parmesanost for de som vil ha det. NYDELIG!!!!!
P.S. Du kan variere med hva slags grønn salat du bruker, men jeg bruker ALLTID Isbergsalat og Ruccola som basis (så hender det at jeg slenger i litt Lollo Rosso eller Spinat etc.)
English: This is the best salad in the world!!!!! Believe me!! Gorgeous just by itself as it is or together with anything you like of good food - fish, meat, pizza, seafood, salmon-wraps (recipe HERE), lasagne al forno (recipe HERE)....Arrange it on a flat dish rather than in a bowl. Looks much more impressive that way I think. Optionally, for those who want, I serve, in small bowls, chopped sundried tomatoes, roasted pineseeds and parmesan flakes. LOOOOOVELY!!!
P.S. You can vary with what sort of green lettuce you use, but I ALWAYS use Iceberg Lettuce and Rocket as basis (and sometimes add a bit of Lollo Rosso or Spinach etc.)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
NORSK: Jeg synes det er vanskelig å være spesifikk mht mengde av hver ingrediens her, tar det gjerne på øyemål etter hvor mange vi er og hva jeg har ved siden av.
ENGLISH: I find it a bit hard to be specific regarding the amount of each ingredient, I play it by ear (or rather - eye) depending on how many we are and what I'm serving with it.

Isbergsalat / Iceberg Lettuce
Ruccolasalat / Rocket Lettuce
Lollo Rosso Salat / Lollo Rosso Lettuce
Frisk Spinat / Fresh Spinach
2-3 vårløk / 2-3 spring onions
Ca. 20 cherrytomater / Approx. 20 Cherry Tomatoes
Ca. 3 friske champignon / Approx. 3 fresh mushrooms
Kvernet salt og pepper / Freshly ground salt & pepper
Soltørkede tomater i olje / Sundried tomatoes in oil
Ristede pinjekjerner / Roasted pine-seeds
Parmesanost / Parmesan cheese
DRESSING:
Ca. 0,7 dl extra virgin olivenolje / Approx. 70 ml extra virgin olive oil
Ca. 0,3 dl Balsamicoeddik / Approx. 30 ml Balsamic Vinegar
3-4 hvitløksbåter / 3-4 cloves garlic
(1 ts sennep, kan sløyfes / 1 teaspoon mustard, optional)
Kvernet salt og pepper / Freshly ground salt & pepper

fredag 17. august 2012

Rullekake med Eple og Kanel / Swiss Roll with Apple & Cinnamon

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Rullekake ja..... En av kakene jeg husker godt fra barndommen. Deilig, myk og søt. Dette er faktisk første gang jeg har laget det, har liksom vært litt, tja, hva skal vi si - "redd" for å prøve for jeg har alltid hørt at det skal være så vanskelig....Hmmmm. NEI! Det er det IKKE! Det er faktisk veldig lett -det eneste er at du må være litt rask!! Så da så!!! Dette er forøvrig en kake som er perfekt når du har litt dårlig tid, hvis du får uventet besøk om en halvtimes tid for eksempel, for deigen lages raskt, den trenger veldig kort steketid, så er det bare å ha på fyllet, rulle sammen og la avkjøle i ca. 15 minutter og VOILA!!! (Den holder seg godt innpakket et par dager også altså). Denne er med eple og kanel men du kan egentlig bruke hva som helst av fyll. Jeg lagde to stykker når jeg først var igang og lagde en med jordbærsyltetøy også. Oppskrift på denne finner du HER
English: Swiss Roll....One of the cakes I remember well from my childhood. Lovely, soft and sweet. This is actually the first time I've made it, I've been a bit - what shall I say - "reluctant" to try because I've always heard that it is a bit difficult.....Hmmmmm. NO! It is NOT! In fact it is very easy - the only thing is that you need to be a bit quick!! So there!!! This is also a cake which is perfect to make if you're a bit short of time, if you get unexpected visitors in half an hour or so for example, because you make the batter quickly, it bakes quickly, and then you just add the filling, roll together and leave to cool for approx. 15 minutes and VOILA!!! (It also keeps well for a couple of days if you wrap it well). This is with apple and cinnamon but you can use almost anything you wish. I made two different ones while I was at it and made one with strawberry jam too. Recipe HERE

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
1,5 dl sukker / 150 ml sugar (5/8 or 0.6 cups)
1,5 dl hvetemel / 150 ml plain flour (5/8 or 0.6 cups)
0,5 ts bakepulver / 0,5 tsp bakingpowder
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar

1 ts kanel / 1 tsp cinnamonFyll / Filling
Ca. 3 dl eplemos, med eller uten biter/ Approx. 300 ml applesauce (1 1/4 cups)
TIPS: I used one tin of Hartley's Fruit Filling Bramley Apple for this.


Rullekake med Jordbær / Swiss Roll with Strawberries

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Rullekake ja..... En av kakene jeg husker godt fra barndommen. Deilig, myk og søt. Dette er faktisk første gang jeg har laget det, har liksom vært litt, tja, hva skal vi si - "redd" for å prøve for jeg har alltid hørt at det skal være så vanskelig....Hmmmm. NEI! Det er det IKKE! Det er faktisk kjempelett - det eneste er at du må være litt rask!! Så da så!!! Dette er forøvrig en kake som er perfekt når du har litt dårlig tid, hvis du får uventet besøk  om en halvtimes tid for eksempel, for deigen lages raskt, den trenger veldig kort steketid, så er det bare å ha på fyllet, rulle sammen og la avkjøle i ca. 15 minutter og VOILA!!! (Den holder seg godt innpakket et par dager også altså). Denne er med jordbærsyltetøy men du kan egentlig bruke hva som helst av fyll (bringebærsyltetøy er også veldig godt). Jeg lagde to stykker når jeg først var igang og lagde en med eple og kanel også. Oppskrift HER
English: Swiss Roll....One of the cakes I remember well from my childhood. Lovely, soft and sweet. This is actually the first time I've made it, I've been a bit - what shall I say - "reluctant" to try because I've always heard that it is a bit difficult.....Hmmmmm. NO! It is NOT! In fact it is very easy - the only thing is that you need to be a bit quick!! So there!!! This is also a cake which is perfect to make if you're a bit short of time, if you get unexpected visitors in half an hour or so for example, because you make the batter quickly, it bakes quickly, and then you just add the filling, roll together and leave to cool for approx. 15 minutes and VOILA!!! (It also keeps well for a couple of days if you wrap it well). This is with strawberry jam but you can use almost anything you wish (raspberry jam is really nice too). I made two different ones while I was at it and made one with apples and cinnamon too. Recipe HERE

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
1,5 dl sukker / 150 ml sugar (5/8 or 0.6 cups)
1,5 dl hvetemel / 150 ml plain flour (5/8 or 0.6 cups)
0,5 ts bakepulver / 0,5 tsp bakingpowder
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar
Fyll / Filling
Ca. 3 dl stivt jordbær-eller bringebærsyltetøy / Approx. 300 ml strawberry- or raspberry jam (1 1/4 cups)



onsdag 15. august 2012

Smuldrepai med Bær (Eggfri) / Crumblepie with Berries (Eggless)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Nå er det bærsesong!!! Ja, det har jo vært det en stund, og kanskje har dere plukket og fryst ned? Det har ikke jeg, for her på Kreta kan vi ikke gå ut i skogen og plukke, (iallefall ikke der jeg bor) men endelig har de begynt å selge frossenblandinger og disse kan utmerket godt brukes i denne herlige paien! Så - bruk ferske eller frosne bær - alt etter hva du liker best selv! Jeg brukte denne gangen en blanding av bjørnebær, solbær, rips og bringebær. Det er bare så innmari godt med varm bærpai med knasende sprøtt smuldrelokk - og ikke minst er dette en ganske så sunn kake! Det kaller jeg vinn-vinn jeg!!!! (P.S. Veldig godt med litt vaniljeis ved siden av da....,) ) Og - en ting til: Skal du ha middagsgjester og har litt dårlig tid så kan smuldredeigen forberedes dagen i forveien. Paien steker mens dere koser dere med maten. (Og en ting til: Hvis du har rabarbra i fryseren fra tidligere i sommer kan jeg anbefale DENNE Smuldrepaien med Rabarbra).
English: Now its season for berries!!! OK, its been for a while now, and maybe you've been out picking yourself and put in the deep-freezer for later use? I haven't, because here in Crete we don't have forests with berries (at least not where I live), but finally they've started selling frozen berries which are perfect for pies like this! So - use fresh or frozen berries of your choice. This time I used a mixture of blackberries, blackcurrants, redcurrants and raspberries. I just ADORE lukewarm berry-pie with crunchy crumble on top - and it is actually quite a healthy cake too, so that's what I call a win-win situation!!!! (P.S. A little vanilla ice-cream on the side is also very nice.....;) ) And - another thing: If you're having dinner guests and are running a bit short of time you can prepare the crumbletopping the day before. The pie bakes while you're enjoying the food. (And one more thing: If you have rhubarb in the freezer from earlier this summer I can recommend THIS Crumble Pie with Rhubarb.)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Ca. 800 g bær, friske eller frosne / Approx. 800 g berries, fresh or frozen (28 oz)
Ca. 1,5 dl demerarasukker / Approx. 150 ml demerarasugar (2/3 cup)
Smuldredeig / Crumble
1,5 dl hvetemel / 150 ml plain flour (2/3 cup)
3,5 dl havregryn / 350 ml porridge oats (1 1/2 cups)
1,5 dl brunt sukker / 150 ml brown sugar (2/3 cup)
1 ts ingefær / 1 tsp ground ginger
1 ts kanel / 1 tsp cinnamon
200 g smør / 200 g butter (7 oz)

søndag 12. august 2012

Fersken - Nektarinkake / Peach - Nectarinecake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Nå er det sesong for ferskner og nektariner! Og her har dere en oppskrift på en deilig hverdagskake til å nyte ute i hagen i sola (eller inne på en regnværsdag - for all del!) Skikkelig myk og god og litt annerledes!
English: Now peaches and nectarines are in season! And here is a recipe for a lovely everyday cake to be enjoyed outside in the garden in the sun (or- by all means - indoor on a rainy day....). Lovely, sweet and soft and a little different!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Fruktfyll / Fruitfilling
2 nektariner eller ferskner / 2 nectarines or peaches
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
50 g brunt sukker / 50 g brown sugar (1.7 oz)
2 kanelstenger / 2 cinnamon-sticks
2 ss brun rom (kan sløyfes) / 2 tbsp dark rum (optional)

Kakedeig / Cake batter
150 g smør, romtemperert / 150 g butter, softened (5.3 oz)
220 g sukker / 220 g sugar (7.7 oz)
3 egg, romtemperert / 3 eggs at room temperature
200 g hvetemel / 200 g plain flour (7 oz)
1 ts bakepulver / 1 tsp bakingpowder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...